NASLOVNICASPORT

Slatinčanke Una i Iskra Maravić izvrsne na velikom europskom kupu u kickboxingu

U Karlovcu je ovog vikenda održan veliki međunarodni turnir u kickboxingu „Karlovac Open 2020“. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 2 206 natjecatelja iz 39 zemalja svijeta, među kojima i Slatinčanke Una i Iskra Maravić koje su nastupile s Kickboxing klubom Kutina za koji treniraju.

Iskra se ovom sportu vratila nakon 5 godina i već je pokazala dobre rezultate na završnom turniru 2019. godine kada je osvojila prvo mjesto. Sada, osvojivši drugo mjesto na ovom jakom turniru, dokazala je da to nije bilo slučajno.

U jakoj konkurenciji, u disciplini Light Contact do 55 kg, između devet natjecateljica, pobijedivši Török Karolu i Jäszai Oslolyu iz Mađarske došla je do finala. U finalu je sa Slovenkom Ninom Kitek, na žalost, zbog problema s disanjem morala odustati te je osvojila drugo mjesto. No, kako je istaknula, ovo srebro za nju je zlatnoga sjaja.

Una, inače reprezentativka Hrvatske, borila se u dvije kategorije u disciplini Light Contact do 60 kg. U seniorskoj kategoriji u žestokoj borbi, izbacila ju je talijanka Elena Tombini u zadnjoj sekundi borbe.

Međutim, srele su se u juniorskoj kategoriji u drugom kolu, kada joj je Una „vratila“ i pobijedila ju s 3:0.

U finalu ju je čekala jaka suparnica Zala Rozina iz Slovenije, ali je Una i nju pobijedila s 3:0 i tako osvojila zlato.

Ove djevojke dokaz su da ljubav prema sportu nema granica, a i da se upornost i trud isplate. Napor se zaboravi kad dođu ovakvi rezultati jer oni opet nose nove prednosti. Una je tako, temeljem svojih prošlogodišnjih rezultata, rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora postala vrsni sportaš – sportaš 4. kategorije.

Članovi Kickboxing kluba Kutina, svojim su uspjesima donijeli klubu 31. mjesto od ukupno 194 prijavljenih klubova.
(mf/Foto: D.Maravić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button