DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinčanke 14. u Hrvatskoj, Jurlina najubojitija igračica turnira!

Slatinčanke 14. u Hrvatskoj, Jurlina najubojitija igračica turnira!

Danas (8. svibnja) je u Poreču okončana završnica Prvenstva Hrvatske u rukometu za djevojčice uzrasta do 14 godina.

Najbolje mlade rukometašice tog uzrasta ima RK Dugopolje koje je u finalu svladalo ŽRK Sinj (17:11). Zanimljivo, i trećeplasirana ekipa Hrvatske dolazi iz Dalmacije točnije iz Ploča, a radi se o RK Dalmatinki. S obzirom da su mlade rukometašice dva najbolja ženska rukometna kluba posljednjih nekoliko godina, Podravke i Lokomotive, završile na 11. odnosno 8. mjestu, dosta toga da se iščitati iz tog poretka tko kako u Hrvatskoj diše, tko ima platežnu moć, a tko ima talente … A u to ugledno društvo 16 najboljih ekipa Hrvatske ugurala se i mala Slatina. Zahvaljujući neuništivom sportskom duhu strašnog radoholičara prof. Slobodana Filipovića i neizmjernoj gotovo fanatičnoj podršci skupine roditelja koji to sve bezuvjetno prate. Naravno, nismo zaboravili ni djevojke, jer one su te koje su se same na terenu izborile za druženje s najboljima. Konačni plasman je 14. mjesto i sam po sebi nije toliko loš, ali … Slatinčanke su na cijelom prvenstvu upisale jednu pobjedu i pet poraza. Tena Jurlina bila je sjajna, uzgred najbolji strijelac cijelog turnira sa 68 golova (!) za što je zaslužila i posebnu plaketu organizatora. Golmanica Ana Sejkora također u velikoj formi. Ana Vorgić je i tukla i primala batine i bila najbolja obrambena igračica Slatine. Za nešto više od 14. mjesta valjalo je ponoviti igru iz kvalifikacijske utakmice protiv varaždinske Koke, a to mlade Slatinčanke nisu uspjele.

A ovako je to izgledalo kronološki. U skupini C Slatina je pobijedila Đakovo 19:16, a zatim su uslijedili porazi od Dalmatinke (11:23) i Lokomotive (20:27). U iduću skupinu za poredak Slatinčanke su prenijele dva boda no nisu im puno pomogla jer su uslijedili porazi od Petason Vranjica (21:25) i Podravke (19:29). Ponovno su tako naše predstavnice i u ovoj skupini završile na trećem mjestu i tako dobile priliku da se protiv Đurđevca bore za 13. mjesto. I tu utakmicu su izgubile rezultatom 15:24.

Evo i koje su to djevojke došle do 14. mjesta u Hrvatskoj. Ana Sejkora, Ana Vorgić (12 golova), Lea Budimir (1), Mirna Grgurić, Marta Mikolić (1), Viktorija Smolčić, Marta Dušak, Katja Košćak, Vanessa Smolčić, Nikolina Đorđević (5), Simona Srnović (17), Iva Ćosić, Mihaela Sabo (1) i Tena Jurlina (68). Djevojke već godinama trenira i  vodi Slobodan Filipović.

Tena Jurlina pokupila je nagradu za najbolju strijelkinju turnira, a ostale pojedinačne nagrade stručne komisije predvođene voditeljicom natjecanja Lidijom Bojić – Ćaćić podijeljene su ovako. Najbolja igračica je Gabrijela Milić (Dugopolje), najbolja vratarka Jelena Beljo (Sinj), a najbolja obrambena igračica Antea Jerković (Dalmatinka). Najbolji trener je onaj pobjedničke ekipe Dugopolja – Zoran Buzov. Proglašena je i najbolja sedmorka prvenstva: Ema Žunko – vratarka (Trešnjevka), Maja Košćec – lijevo krilo (Zelina), Gabrijela Rogošić – vanjski (Dugolje), Lana Crnčan – vanjski (Samobor), Lucija Radanović – vanjski (Sinj), Rahaela Varga – desno krilo (Zrinski), Nika Nejašmić – kružni napadač (Sinj).

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button