DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinčanka Snježana Dupan-Lovrić dobitnica „Nagrade Ivan Filipović“

Svečana dodjela „Nagrade Ivan Filipović“ kao najvišeg priznanja djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj održana je jučer u Hrvatskom saboru.
Za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti u 2018. godini nagrade je dobilo 11 istaknutih pojedinaca u području predškolskog odgoja i brazovanja, osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanstvenog i stručnog rada.
Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, izv. prof. dr. sc. Ivana Franić i predsjednica Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“ izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković uručile su priznanja ovogodišnjim laureatima, među kojima je bila i Snježana Dupan-Lovrić, ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret iz Slatine.

– Ova nagrada je meni, mojoj obitelji, cijelom kolektivu Dječjeg vrtića Suncokret, gradu Slatini pa i Virovitičko-podravskoj županiji veliko priznanje, čast i poticaj za daljnji, još bolji rad u području predškolskog odgoja i obrazovanja djece.
Grad Slatina upravo je u postupku kandidature za dobivanje statusa Grad – prijatelj djece i svi mi odgojno-obrazovni djelatnici trudimo se kontinuirano podizati kvalitetu odgojno-obrazovne prakse u našem gradu i time doprinijeti ljepšoj budućnosti ne samo grada Slatine nego i cijele Slavonije.
Dječji vrtić Suncokret osnovala sam sa svojim suprugom Ivicom prije 12 godina i put od tog početka pa do ovog priznanja nije bio ni malo lak.
Započeli smo rad s četvero upisane djece i dva zaposlenika. Danas imamo 60 djece i 9 zaposlenih u matičnom objektu u Slatini i u Područnom odjelu Mikleuš. Veliki rad, trud, zalaganje i pomoć svih članova moje obitelji omogućili su dobivanje ovog priznanja, stoga nagradu posvećujem njima uz veliku zahvalu na podršci koju mi svakodnevno pružaju, – rekla je Snježana Dupan-Lovrić.

„Nagrada Ivan Filipović“ nosi ime „oca hrvatskog učiteljstva“, pedagoga, književnika i osnivača Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora i Saveza hrvatskih učiteljskih društava.
Njegova misao – Da se deset puta rodim, deset puta bio bih učiteljem – već gotovo cijelo stoljeće hrabri i potiče sve one koji su za svoj životni poziv odabrali jedan od najtežih poziva na svijetu, ali mu ostali vjerni unatoč svim teškoćama i izazovima. Nagrada se dodjeljuje od 1964. godine, isprva u okrilju Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, a od 1967. postaje nagrada Sabora Republike Hrvatske.


„Nagrada Ivan Filipović“ za životno djelo ove je godine dodijeljena Miji Matoševiću, profesoru mehaničke tehnologije, ravnatelju Industrijsko-obrtničke škole u Novoj Gradiški i prof. dr. sc. Branku Rafajcu, umirovljenom profesoru Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesoru emeritusu Sveučilišta u Rijeci.
Zatim Snježani Dupan Lovrić, ravnateljici Dječjeg vrtića “Suncokret” u Slatini, Davorki Crnković, ravnateljici Dječjeg vrtića „Vrbik“ u Zagrebu, Biserki Vajlandić, učiteljici hrvatskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ u Osijeku, Darku Sumanu, učitelju fizike u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Pazinu, Patriciji Nikolaus, profesorici fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci, Vesni Radinčić, profesorici mentorici klarineta u Glazbenoj školi “Ferdo Livadić” u Samoboru, dr. sc. Ivani Hebrang Grgić, docentici Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Ivanu Sondi, redovitom profesoru u trajnom zvanju na Rudarsko-naftno-geološkom fakultetu i dr. sc. Damiru Eljugi, izvanrednom profesoru u Poliklinici Eljuga.

(Mihaela Feldi/Izvor: DV Suncokret Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button