DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinčanka Sanja Mrzljak Jovanić lovi milijun u „Milijunašu“

Sanja Mrzljak Jovanić, prof. u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, Slatinčanima poznata kao zamjenica gradonačelnika Grada Slatine od večeras će biti poznata i široj javnosti. Razlog tomu je njezin izvrstan nastup u popularnom kvizu „Tko želi biti milijunaš?“.

Osvojivši „najbrži prst“ nastupila je kao treća natjecateljica večeri te nižući točne odgovore stigla do 10. pitanja, a točnim odgovorom osvojila 32.000 kuna.

Prvi puta „zapela“ je na pitanju za 16.000 kuna, te je svog džokera „zovi“, odnosno prof. Povijesti, Mirjanu Drenski upitala je li se svetorimski car, španjolski kralj, engleski kralj ili francuski car supruzi požalio – Pobijedio sam austrijsko-rusku vojsku predvođenu dvojicom careva. Malo sam umoran. – Francuski car, siguran odgovor dao je džoker i tako pomogao Sanji otvoriti sljedeće pitanje u kojemu je iskoristila i preostala dva džokera.
Naime učinila je to jer je bila u dvojbi oko odgovora na pitanje koja europska država posjeduje pet i pol karipskih otoka. Je li riječ o Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj ili Danskoj? Uz pomoć džokera odlučila se za točan odgovor i rekla kako je njezin konačan odgovor Nizozemska i stigla do 32.000 kuna.

Sve te korake prošla je uz potporu svoga supruga Dragana koji je bio u publici kako bi „pokupio“ svu tremu, kako se našalio Tarik, ali tu ovoj priči nije kraj.

U sedam sezona koje su prikazivane od 2002. do 2010. te bilježile rekordnu gledanost – samo je jedna osoba postala “milijunašem”, točnije “milijunašicom” – Mira Bičanić koja je 2003. odgovorila točno na svih 15 pitanja!
U ovogodišnjoj osmoj sezoni ovoga kviza Hrvatske televizije koju predvodi Tarik Filipović možda to postane i naša Slatinčanka jer u tome ju je ovoga puta omeo zvuk koji je oglasio kraj emisije.
To znači da ćemo Sanju Mrzljak Jovanić gledati ponovo idućeg četvrtka od 20:05 sati na 1. programu HRT-a i doznati hoće li uspjeti otvoriti 15. pitanje i uloviti milijun kuna.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button