Home / NASLOVNICA / Slatinčanin Damir Topolovec uzeo broncu na Velebitu

Slatinčanin Damir Topolovec uzeo broncu na Velebitu

S malim zakašnjenjem donosimo vijest o uspješnom nastupu Slatinčanina Damira Topoloveca na jednoj od najtežih hrvatskih utrka na Međunarodnoj planinskoj utrci Starigrad – Veliko Rujno. 18.izdanje utrke održalo se u srijedu 14.kolovoza, a sa starta u središtu Starigrad –  Paklenice put Velebita i cilja ispred crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu krenulo je oko 50 trkača, a među njima i slatinski zaljubljenik u trčanje Damir Topolovec.

Ova jedna od najstarijih hrvatskih planinskih utrka specifična je po tome što je start na nula, a cilj na 920 metara nadmorske visine. Topolovec se natjecao u kategoriji veterana starijih od 50 godina i na koncu završio na postolju osvojivši brončanu medalju za treće mjesto.

Zanimljiv je podatak da su natjecatelji u ovu utrku dugu gotovo 14 kilometara krenuli ispraćeni s više nego ugodnih plus 30 u zraku, a kako su se penjali prema Velikom Rujnu velebitska bura pokazala im je svoje čari tako da su u cilj utrčali na nekih prilično ”osvježavajućih” 17 celzijevih stupnjeva.

dj

Foto: facebook

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org