NASLOVNICASPORT

Slatinčanin Antonio Mrva pobrao niz odličja na međunarodnim turnirima u dalekometnom streljaštvu: Okitio se brončanom, srebrnom i s 4 zlatne medalje

U subotu, 30. rujna u Danilovgradu u Crnoj Gori održan je Međunarodni turnir u dalekometnom streljaštvu naziva Danilovgrad long range 2023., a pucalo se na 300 i 500 m u kategorijama Target rifle i Open rifle.

Na turniru je nastupio i Slatinčanin Antonio Mrva i to ovoga puta samostalno što ga nije spriječilo da se svrsta među najbolje.
Inače, bio je jedini natjecatelj iz Republike Hrvatske, a osim njega nastupilo je preko 40 strijelaca iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije što u pojedinačnoj, što u ekipnoj konkurenciji.

U kategoriji Open rifle Mrva je briljirao te osvojio 3. mjesto na 300 m, te 1. mjesto na 500 m što mu je donijelo još jednu zlatnu medalju ukupnog pobjednika turnira u spomenutoj kategoriji.

Odmah nakon ceremonije dodjele priznanja u Crnoj Gori Mrva kreće put Srbije i vozi se do mjesta Belegiša udaljenog 500 km, kako bi već sljedećeg dana, 1. listopada uz tek nekoliko sati sna nastupio na MP Tropic kupu koje je ujedno i zadnje kolo prvenstva Srbije u dalekometnom streljaštvu.

Ovoga je puta nastupio ekipno kao pridruženi član tima RTB Hamerles koji je osvojio 2 zlatne i 2 srebrne medalje čime su postali najbolja ekipa natjecanja.

Mrva je pojedinačno osvojio zlato na 500 m, te srebro na 300 m u kategoriji Target rifle, a osvojio je i još jedno zlato na 500 m u kategoriji Open rifle.

(mf/Foto: Antonio Mrva)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button