DOGAĐANJANASLOVNICASPORTŽUPANIJA

Slatinčani uspješni na Klopotec trailu

Klopotec trail – ime je i više nego atraktivne i još uvijek poprilično friške utrke koju organizira Turistička zajednica općine Pitomača.

Friška iz razloga što joj je subotnje izdanje bilo tek drugo, no s obzirom na doživljeno, odaziv trkača i sjajnu organizaciju, izgleda da će ova utrka ne samo zaživjeti dugi niz godina već i da će uskoro nadmašiti i puno renomiranije i uglednije utrke.

A među brojnim rekreativcima, ljubiteljima prirode i trkačima, bilo je i rekordno puno slatinskih predstavnika. Mnogi od njih stigli su u Sedlaricu uživati u dobrom društvu i prirodi, a neki su i dobrano potegli da vide kako stoje među ozbiljnom konkurencijom. Klopotec trail ponudio je dvije staze, kratku na 7 i dugu na 14 kilometara.

Najuspješniji slatinski predstavnik na kratkoj stazi bio je Goran Draksler (36 minuta i 3 sekunde) koji je u cilj utrčao kao 11. u konkurenciji sveukupno 111 natjecatelja i natjecateljica. Poznati član Glasnika istine je ujedno bio i najbrži  u kategoriji M 50. U istoj dobnoj kategoriji 3. je bio Stevo Vurdelja (46:34), a ukupno 48. Sveukupno 78. bila je Anita Pipić (52:50). Pobjednik te utrke bio je Matija Fapali iz Našica (32:02)

Veći broj Slatinčana odvažio se na dužu dionicu od 14 kilometara gdje se na startu okupilo sveukupno 53. natjecatelja. Tu je pak najbrži bio Davor Čiček (1:22:13) član Motiva koji se plasirao na 11. mjesto. ”Motivac” Igor Pipić (1:33:55) i Danilo Cimbaljević (1:33:56) u cilj su utrčali praktički ”zagrljeni” plasiravši se na 25. odnosno 26. mjesto. Više od 7 minuta iza tog dvojca utrku je istrčao i Marjan Ostrogonac (1:41:04) zauzevši 37. mjesto. Također članica Udruge Motiv Suzana Miklošević (1:59:04) iako sveukupno 51. može se pohvaliti 3. mjestom u kategoriji Ž 50. Apsolutni pobjednik duge utrke je Mateo Ledinski iz Bjelovara (1:02:29).

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button