DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinčani odlični na BILOgravelu i Tour de Marči

Mala, ali odabrana trojka Biciklističkog kluba Slatina odvažila se proteklog vikenda u privatnom aranžmanu okušati među ozbiljnom konkurencijom dvije itekako renomirane utrke. U akciji su bili Goran Orlić, Drago Zdelar i David Terek.

Orlić i Zdelar su odabrali BILOgravel biciklistički rekreativni maraton u Velikom Trojstvu pokraj Bjelovara. Zdelar se odlučio na kraću dionicu od 60 kilometara te odmah od starta krenuo punom snagom izmjenjujući se u vodstvu s još trojicom puno iskusnijih biciklista. Usprkos problemima s grčevima ta taktika pokazala se dobitnom. U brdskom svijetu poznata prezimena Pintera (2:21:11), Radoš (2:21:13) i Sabol (2:22:05) bili su ipak prebrzi no zato je Zdelar (2:29:05) na odličnom 4. mjestu iza sebe ostavio 26 biciklista, prvog slijedećeg u poretku petoplasiranog čak 12 minuta. I debitant Orlić ove godine ne silazi na svog e-bike-a. Iako je e-bike kategorija ove godine vozila izvan konkurencije pamtit će se prvo mjesto Orlića koji je do njega došao ispred još jednog konkurenta u vremenu 2:17:05.

Tour de Marča utrka je kojoj je temelje i više nego dobru reklamu prije par godina udario Ivica Kostelić. Na tome tragu ovaj sada dvodnevni sportsko rekreacijski festival u Ivanić Gradu iz godine u godinu izrasta u pravog giganta gdje se okupljaju i trkači i renomirani brdski biciklisti iz Hrvatske i Slovenije. Na Tour de Marči Run & Bike najbrže na EPIC odnosno najdužim dionicama nagrađuju i više nego pristojnim novčanim nagradama. Mladi David Terek prvi je puta nastupio na Marči, ali na nešto kraćoj SPORT dionici od 24 kilometra. Tamo ga je kao i još 61. biciklista kategorije SPORT na inače već zahtjevnoj stazi čekala i ”tona” blata. No David je još jednom pokazao svoj talent i odličnu pripremljenost završivši u poretku kao odličan 6. Terek je u cilj ušao u vremenu 1:20:29. Pobjednik Nino Pavičić imao je vrijeme 1:11:32.

 

Damir Jukić

Foto: facebook BILOgravel, facebook Tour de Marča  – Dario Nikšić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button