DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatinčani na Zagrebačkom maratonu

Danas (8.10.) je u Zagrebu održan nadaleko poznati Zagrebački maraton. I ove godine rijeke trkača slijevale su se zagrebačkim ulicama, a naravno da je među tom masom pristiglom iz cijelog svijeta bilo i nekoliko Slatinčana.

Kako ne bih nikog zaboravili u ovom kratkom izvješću poslužili smo se službenom tražilicom ukucavši ime Slatine u svaku utrku. Krećemo s velikim dečkima. U kraljici atletskih sportova – maratonu pronašli smo imena dvojice koji u nogama već imaju nekoliko istrčanih tih najtežih utrka, i to Mišu Nicingera i Danila Cimbaljevića. A uspješniji od njih dvojice bio je stariji i puno iskusniji Nicinger. On je do cilja te paklene utrke stigao u vremenu 3 sata 57 minuta i 34 sekunde. Bilo je to dovoljno za sveukupno 191. mjesto, 160. u konkurenciji muškaraca i čak 11. u konkurenciji natjecatelja starosne kategorije M 55. Cimbaljević pak ovog puta nije uspio. Odustao je između 20. i 30. kilometra te izuzetno za tijelo i psihu zahtjevne utrke.

Na distanci polumaratona odnosno utrci na 22 kilometra pronašli smo dva slatinska predstavnika i jednu, ali itekako vrijednu predstavnicu. I baš je ta predstavnica bila najbolja od te trojke. Radi se o sjajnoj i prilično upornoj natjecateljici Lareti Žubrinić koja se u sveukupnom poreku plasirala na 593. mjesto. U konkurenciji žena bila je na 113. mjestu, a još bolja u svojoj starosnoj kategoriji F 45 gdje je završila na 19. mjestu. Njezino vrijeme bilo je 2 sata, 3 minute i 25 sekundi. Lareta je u direktnom okršaju bila brža i od Marjana Ostrogonca no njemu je ipak danas bio cilj završiti utrku s obzirom da mu je to bila prva takva na toj prilično dugoj distanci. Njegovo vrijeme bilo je pak 2:09:17 koje ga je svrstalo na 706. mjesto ukupnog poretka, 554. kod muškaraca i 89. kategorije M35. Na 1 315. mjestu pronašli smo ime Ivana Janečića. Kod muškaraca bio je 883., a  u svojoj kategoriji M 40 129.

I na najkraćoj distanci od 10 kilometara utrke sponzorskog imena ”Garmin 10km” naravno da se našlo ime Doroteje Santi. Gledajući samo kategoriju žena njih čak 877 trčalo je tu utrku, a u vremenu 41:57 do 6. je mjesta dotrčala super brza Doroteja. U sveukupnom poretku te utrke Doroteja je bila 45.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button