DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinčani na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama

Od 15. do 17. svibnja ove godine u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama 2021./2022. u gradu Poreču.
Cilj ovoga natjecanja je razvoj pozitivnih vrijednosti u sportu, timskog rada, tolerancije, međusobnog poštovanja, primjene pravila igre, istine, solidarnosti i suradnje!

Na Državnom prvenstvu su sudjelovali i učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina: Iris Kokurić, Danijel Bogdan, Alenka Jurković, Emanuel Adžić, Patrik Kraupa, Alen Bogdan i Mateo Grgić u pratnji učiteljica Patricije Karaman i Ivane Sabolić, a pod mentorstvom učiteljice Tomislave Medvedović.

Ova divna ekipa natjecala se u nekoliko disciplina među kojima su: trčanje 80m i 400m, skok u dalj i bacanje loptice.

Plasirajući se na visoka mjesta, svi učenici dobili su medalje za sudjelovanje te su dokazali da imaju potencijala te svake godine ostvaruju sve bolje i bolje rezultate.

Osim samog natjecanja bilo je prostora za međusobno druženje, kupanje u bazenu, a samim time i sklapanje novih prijateljstava.
Susreti su dakako završili pravom malom feštom uz pjesmu.

– Posebno smo sretni što su s nama bili i učenici posebnih odjela Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine u pratnji učiteljice Anje Majdenić s kojima smo se najviše družili i povezali, te nas u budućnosti sigurno očekuju zajednička druženja i izleti, – poručili su učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića.  

– Ponosni smo na naše učenike koji su još jednom dokazali da teškoće uvijek možemo promijeniti u MOGUĆNOSTI, – istaknula je ravnateljica OŠ Eugena Kumičić Slatina Božica Majhen uz čestitke učenicima i mentorima na izuzetnom predstavljanju svoje škole i grada Slatine u Poreču.
(mf/Izvor: OŠ Eugena Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button