KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUncategorized

Slatinčani na državnoj Smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja

U subotu, 14. svibnja ove godine u Osnovnoj školi Grigora Viteza u Zagrebu održana je 24. državna Smotra projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj je predstavljeno 45 osnovnoškolskih i 22 srednjoškolska projekta, a među njima i četiri slatinska.
Učenici  šestog razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Nikol Boršić, Mirna Grgurić, Lana Košćak i Fran Vrančić predstavili su projekt „Čitati, znati, biti“, a njihov je mentor profesor Danijel Vilček.
Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjelovala je s tri projekta.
Projekt „Razmisli pa klikni“ predstavili su učenici Lorena Krupnicki, Niko Rastija, Noa Fazekaš i Venio Rulj, a njihove su mentorice profesorice Ksenija Rastija i Željka Orban.
Pod vodstvom mentorice profesorice Ivane Švamberger učenici Iva Mikić, Sara Kovačević, Kornelija Grgić i Elena Koleno predstavili su se projektom „Hrani nije mjesto u smeću“, dok su projekt „Sigurno koračaj kroz život“ predstavili učenici Ana Takač, Mirta Tomšić, Natalija Marinović i David Jakišić, a njihov je mentor profesor Željko Milnović.
Na smotri je sudjelovao i profesor Zorislav Jelenčić kao sudac procjenitelj.

Dojmove sa smotre opisuje Venio:
„U ranim jutarnjim satima krenuli smo vlakom put Zagreba u kojem je vladala izrazito opuštena atmosfera jer godine iskustva sudjelovanja na Građanskom odgoju omogućile su nam bezbrižnost i samopouzdanje izlaganja pred komisijom. Kada smo stigli u školu gdje smo trebali predstaviti projekt, obećali smo jedni drugima kako ćemo to odraditi onako kako najbolje znamo i upravo je tako i bilo. Nakon izlaganja, uslijedile su samo riječi hvale za uloženi trud i za izvrsnu ideju koju smo pronašli te nam je to bio vjetar u leđa da se nastavimo baviti tim područjem i sljedeće godine. Ostatak slobodnog vremena proveli smo uživajući u gradu Zagrebu nakon čega smo se uputili kući te slobodno možemo reći kako nam je državna smotra bilo jedno lijepo iskustvo kao i svake godine do sada.“
(mf/Izvor: SŠ M. Marulića, prof. Zorislav Jelenčić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button