DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinčani – Ljeto je u kinu!

Danas je započelo Ljeto u kinu. Jedna je to od najatraktivnijih slatinskih ljetnih manifestacija što ju više nego uspješno za sve svoje sugrađane organizira Pučko otvoreno učilište Slatina, naravno, uz veliku potporu osnivača odnosno Grada Slatine kao i Virovitičko-podravske županije.

Ova lijepa priča zakotrljala se još 2015. godine s “Kinom pod zvijezdama” kada su Slatinčani po prvi puta tada na Staroškolskom igralištu mogli uživati u atraktivnim filmskim. Iz godine u godinu zahvaljujući idejama i naporima ravnateljice POU Danijele Fabric Fabijanac ta priča dobiva uvijek neke nove i itekako dobrodošle konotacije s kojima je dobilo današnji izgled i primamljivu vizuru atraktivnog događaja bogatog programom gdje zbilja svatko bez obzira na godine može pronaći nešto za sebe. Osim klasičnog, i nama i dalje najprimamljivijeg događaja gledanja filmova pod otvorenim nebom u “pol’ noći”, i ove godine POU je u suradnji s brojnim partnerima u ovom slučaju udrugama pripremilo još podosta zanimljivih događaja.

Jedna od tih udruga je Društvo “Naša djeca” Slatina čije su si članice i volonterke zbilja dale jako puno truda pri osmišljavanju i kasnijoj provedbi maštovitog sadržaja s kojim je i započeo današnji uvodni program otvorenja Ljeta u kinu. Ta prva od sveukupno četiri radionice, koje će se kao i današnja održavati utorkom od 18 i 30, nosila je ime “Veselo poskoči u ljeto uskoči”. Inače, ovo je druga godina zaredom kako DND zajedno sa svojom predsjednicom Ivanom Strupar i brojnim vrijednim volonterkama razveseljava slatinske najmlađe. Nećemo ovdje navoditi sve te brojne sadržaje radionice, već ćemo vas uputiti na fotogaleriju ispod teksta gdje se sami možete uvjeriti koliko je tu bilo smijeha i veselja…

Na samoj svečanosti otvorenja riječ su imali Danijela Fabric Fabijanac, gradonačelnik Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović kojem je i pripala čast da događaj službeno proglasi otvorenim. A obraćajući se prisutnima svima troma je naglasak bio na jedinstvenosti i posebnosti ovog događaja kakvog osim u Slatini nema nigdje u bližoj okolici. Mogućnost da nakon vrućeg dana dođete u oazu zelenila ispred kina u ponovno vrhunski uređen ambijent te da se ugodno smjestite i okupani noćnom svježinom u miru slatinske noći pogledate dobar film, i to naravno potpuno besplatno, i nema baš svatko. Osim klasičnih “blockbustera”, ovogodišnje Ljeto u kinu pojačano je i s dvije revije hrvatskog filma i revijom dokumentarnog filma. Jedna od tih revija imena H-15 Hrvatskog audiovizualnog centra odvijat će se paralelno s programom Kina pod zvijezdama, ali u maloj Art dvorani kina. Kako nam je rekla ravnateljica Fabric Fabijanac, ove godine LAG Marinianis je kao sponzor “krivac” za super atraktivni program “Smijeh pod zvijezdama” što će ga u Slatinu donijeti Studio smijeha sa stand-up nastupima svojih najrenomiranijih zvijezda komedije, a koji će se održati dvije srijede zaredom. Dio programa pripremaju i poduzetni članovi Udruge mladih Krik.

A nakon večerašnjeg otvorenja ponovno su na svoje došli najmlađi. Mali glumački ansambl svima u Hrvatskoj dobro poznatog kazališta Šareni svijet ponovno je dao sve od sebe, doslovno i zadnju kap znoja, kako bi klinci otišli kući zadovoljni i sretni, i naravno da su u tome uspjeli po tko zna koji put. Osim plesa i pjesme ovog puta Šareni svijet je kao dodatan adut izvukao Mačka u čizmama s kojim su se razdragana djeca mogla fotografirati.

Prva večer završila je projekcijom domaćeg filma ZG 80.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button