NASLOVNICASPORT

Slatinčani izgorjeli u želji za naslovom

Malonogometaši Slatine nisu uspjeli u naumu biti prvacima druge lige u svojoj debitantskoj sezoni. U utakmici posljednjeg 18. kola oni su sinoć teško poraženi u Našicama od strane novih prvaka lige istoimenih domaćina rezultatom od čak 9 naprama 0. Sve je sinoć išlo na mlin domaćina. Od gotovo stopostotne efikasnosti pa do izrazito  lošeg dana cijele slatinske ekipe. U pobjedi novih prvaka lige Našičana briljirao je Tomić strijelac 4 gola, a doslovno nesavladiv je na vratima, posebno kada se utakmica lomila, bio vratar Banović. Utakmicu je obilježio i incident na tribinama našičke dvorane zabilježen nekoliko minuta prije početka susreta kada je nekolicina domaćih ratobornih simpatizera uletjela među oveću skupinu slatinskih navijača s namjerom da izazovu fizički sukob i da oštete navijački rekvizit u vidu bubnja. U prvom, zahvaljujući hladnim glavama pojedinaca iz slatinskih redova na svu sreću nisu uspjeli, no u drugom, svoju su ”misiju” uspješno obavili. Nakon tog nemilog događaja i inače velikom broju posjetitelja ove utakmice koja je odlučivala o novom prvaku  pridružio se i oveći broj policijskih službenika kako bi spriječili da tada itekako naelektrizirana atmosfera ne bi eskalirala u neželjene sukobe. Zbog sveg navedenog autobus u kojem su bili igrači Slatine i njihovi navijači iz puke je predostrožnosti iz Našica ispraćen pod policijskom pratnjom.

Zanimljivo, nakon fotografiranja spomenute ”gužve” na tribini, niže potpisani je novinar Radio Slatine  morao napustiti prostor uz teren te je upućen na tribine od strane domaćeg trenera Miroslava Mijića. Razlog ”protjerivanja” novinara na tribine Mijić je pronašao u nedostatku ”službene akreditacije”, iako je novinar nekoliko minuta prije početka utakmice normalno obavljao svoju dužnost koja mu je, nakon prethodne identifikacije i traženja dozvole da utakmicu profesionalno prati pored samog terena, kod redara utakmice i ljubazno odobrena.

Iako situacija na tribinama nije bila bajna valja pohvaliti igrače obje ekipe na fer i korektnom ponašanju i još jednom istaknuti savršenu igru Našičana s kojom su došli do zaslužene titule prvaka. A niti sinoćnji ružan poraz neće bitno umanjiti odličan rezultat što su ga prve sezone u natjecanju druge lige ostvarili slatinski malonogometaši predvođeni trenerom Nikolom Miščevićem plasiravši se na pomalo nestvarno visoko drugo mjesto.
(dj/Foto: Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button