DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinčani Dora Bačani, Ivona Bosec, Lea Jagarinec, David Cota i Elena Bićanić pozvani su na državno Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka

Nakon provedenog regionalnog Natjecanja u rješavanju SUDOKU zadataka, 13. studenog ove godine, učenica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Dora Bačani (7.B) i gimnazijalci Srednje škole Marka Marulića Slatina Ivona Bosec (4. B), Lea Jagarinec (3. A), David Cota (2. A) i Elena Bićanić (4. A) uspjeli su se plasirati na Državno natjecanje koje će se održati 4. prosinca 2021. godine u Vodicama (ukoliko to dopusti trenutačna epidemiološka situacija).
Mentorice učenicima i organizatorice natjecanja u svojim školama su profesorice Ksenija Rastija iz SŠ Marka Marulića i Sanela Jukić iz OŠ Eugena Kumičića.

Na natjecanje regije Osijek bio je pozvan 31 učenik srednjih škola i 33 učenika osnovnih škola. Svi učenici srednjih škola natjecali su se u kategoriji Junior, a svi učenici osnovne škole od 5. do 8. razreda natjecali su se u kategoriji Kadet. I Juniori i Kadeti rješavali su iste zadatke grupirane u četiri seta prema vrsti problema, te je za svaku skupinu zadataka bilo određeno vrijeme pisanja testa.

Na državno natjecanje iz svake regije su pozvana prva 4 pojedinca te po jedna ekipa sastavljena od 4 člana iste škole.

Dora Bačani

Naši Slatinčani pokazali su izvrsne sposobnosti rješavanja problemskih SUDOKU zadataka te se plasirali ovim poretkom na regionalnom natjecanju:

Kategorija Kadet:

  1. mjesto – Dora Bačani (229 bodova)

Kategorija Junior:

  1. mjesto – Ivona Bosec (286 bodova)
  2. mjesto – Lea Jagarinec (208 bodova))
  3. mjesto – David Cota (198 bodova )
  4. mjesto – Elena Bićanić (183 boda)

Bodovi učenika Srednje škole Marka Marulića zbrojeni su i u ekipne bodove, te su 

Ivona Bosec, Lea Jagarinec, David Cota i Elena Bićanić

s ukupnih 875 bodova osvojili prvo mjesto na regiji Osijek i time su si svi četvero osigurali odlazak na Državno natjecanje.

Nositelj i organizator natjecanja je Hrvatska Mensa uz financijsku potporu sponzora te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

– Natjecanja u rješavanju SUDOKU zadataka provodi se ove godine prvi puta s ciljem razvoja vještina rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih. Ovim natjecanjem želi se potaknuti učenike da razviju interes za rješavanje problemskih zadataka kojima se potiče logičko razmišljanje i zaključivanje, kombinatorika i dobra zabava, – pojasnile su mentorice Ksenija Rastija i Sanela Jukić te su učenicima uz čestitke na postignutom uspjehu zaželjele uspješno rješavanje sudoku problema na Državnom natjecanju!
(mf/Izvor: prof. Ksenija Rastija i Sanela Jukić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button