DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Slatinčani Domagoj i Karlo Drokan osvojili 3. mjesto na državnom natjecanju Modelarske lige 2022.

Domagoj Drokan i Karlo Drokan učenici sedmog razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina osvajači su 3. mjesta na državnoj razini Modelarske lige za 2021./2022. godinu u konkurenciji od 22 ekipe iz svih županija. Ovaj izniman uspjeh ostvarili su pod mentorstvom učitelja tehničke kulture Ivana Drokana.

Natjecanje je održano od 27. do 29. svibnja ove godine u Stubičkim Toplicama, a Modelarska liga je inače ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.
Ekipa se sastoji od dva učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Svaka ekipa predstavlja svoju županiju na natjecanju u kojem treba posjedovati vještine rezanja, bušenja, brušenja, lijepljenja i sastavljanja.

Svoje sposobnosti i vještine učenici slatinske škole Eugena Kumičića prikazali su izrađujući kokicu šetačicu od šperploče.

Modelarska liga je inače 11. državno natjecanje na kojem su učenici i učitelji OŠ Eugena Kumičića iz Slatine sudjelovali ove školske godine!
(mf/Izvor: Ivan Drokan, mentor učitelj tehničke kulture OŠ Eugena Kumičića)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button