DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatinčani 2024. godinu dočekali na Trgu sv. Josipa

Ispraćaj Stare i doček Nove godine u Slatini započeo je sinoć u 22 sata na Trgu sv. Josipa, uz „zimski“ opremljenu fontanu gdje su se okupili Slatinčani i ostali posjetitelji kako bi u dobrom društvu dočekali 2024. godinu.
Organizacija dočeka Nove godine rezultat je suradnje Grada Slatine s Udrugom mladih KRIK Slatina i Turističkom zajednicom Grada Slatine.

Prohladnu večer dobro je zagrijao popularni slatinski pop/rock sastav Mad Foxx.
Šarolikim repertoarom ispunjenim najvećim domaćim i stranim hitovima Siniša Radić na bubnjevima, Ivan Medarić na gitari i Boris Juhas na bas gitari, te uz snažni vokal „frontmenice“ Anamarije Meštrović pobrinuli su se za veselu atmosferu i vrhunsku zabavu.

Nakon odbrojavanja posljednjih 10 sekundi stare godine i kada su se kazaljke na gradskom satu preklopile označivši ponoć, gradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić građanima je uputio novogodišnju čestitku, zaželjevši da sljedeća godina svima bude bolja, zdravija, veselija i uspješnija.

Tom je prigodom podsjetio kako se Slatina pridružuje gradovima koji ulaze u Novu godinu bez vatrometa, s ciljem zaštite okoliša, smanjenja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi te sa sviješću o dobrobiti životinja, što su pozdravili okupljeni građani te međusobno razmijenili novogodišnje čestitke.

U prvim minutama iza ponoći gradonačelnik Nikolić je u pratnji zamjenika načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenada Križića obišao dežurne službe koje po prirodi svoga posla imaju redovita dežurstva, pa i u dane blagdana, odnosno vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine i službenike Policijske postaje Slatina.

Potom je uz prigodne poklone Novu godinu čestitao i dežurnim djelatnicima Hitne medicinske pomoći u Slatini, a obišao je i članove slatinske Udruge umirovljenika koji su doček organizirali u zgradi Centra nevladinih udruga.

Sve su dežurne službe zahvalile na čestitkama te izrazili zadovoljstvo što nije bilo nikakvih incidenata niti potrebe za intervencijama u novogodišnjoj noći.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button