Home / DOGAĐANJA / Slatina zahvaljujući Vatrenima nadmašila nenadmašivo

Slatina zahvaljujući Vatrenima nadmašila nenadmašivo

Ludo, nezaboravno, fantastično, … Neki su od pridjeva kojim možemo samo  pokušati opisati sinoćnju sliku slatinskog gradskog središta i to još dugo nakon posljednjeg zvižduka suca Cakira. Nakon subote i apsolviranja Rusa, sinoćnje slavlje u Slatini bilo je nešto što smo mislili da se još dugo neće ponoviti u našeg gradu no više nego brojni Slatinčani, baš kao i Vatreni, ispisali su novi demantij, neviđenom eksplozijom emocija, koja se manifestirala pjesmom, navijanjem, a sve to garnirano velikim, za naš grad rijetko viđenim i doživljenim,  zajedništvom.

Centar centra proslave najveće pobjede hrvatskog nogometa ponovno je bio kružni tok na Trgu sv. Josipa koji je jednostavno bio premalen  za sve slatinske duše koje su htjele biti dio slatinske podrške neponovljivim Vatrenima. Ponovno su u  priču bili uključeni i brojni automobili, da, čak i radni strojevi (?!).  Sviralo se, trubilo, i dalje zdušno pjevalo, priliku da bez ikakvih sankcija  doslovno izbliza iskuse čari gradske fontane i u ovoj su ludoj noći iskoristili prvenstveno najmlađi , čak su i zvona na obližnjoj crkvi svetog Josipa točno u ponoć zvonila u čast velike pobjede i povijesnog uspjeha Vatrenih.

Preostao je još samo jedan sitni korak. Hoće li ga najbolji nogometaši na svijetu uspjeti preći nije niti bitno. Bitno je samo da će Slatina bez obzira na sve što se dogodi u nedjeljno kasno poslijepodne,  biti ponosan dio crveno-bijelog univerzuma koji piše zlatna slova na stranice, ne samo sportske, već i kompletne povijesti ovog brojkom malog, ali srcem jednog od najvećih naroda svijeta. (dj / Foto: R. Turkalj)

 

 

x

Check Also

Devetnicom sv. Josipu započela proslava stotog rođendana Župe sv. Josipa

U srijedu 16. siječnja započela je velika devetnica – Devet srijeda sv. Josipu i završit ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org