NAJAVE DOGAĐANJA

SLATINA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, kao i sve žrtve Domovinskog rata i ove godine dolazi u vrijeme nepovoljne epidemiološke situacije te će se program obilježavanja održati u srijedu, 17. studenog u organizaciji Grada Slatine, slatinske HVIDRA-e, Pučkog otvorenog učilišta Slatina i Turističke zajednice Grada Slatine, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, ali dostojno i s puno pijeteta kao dosadašnjih godina.

Organizatori pozivaju građane da u 17:30 h dođu upaliti lampione uz prigodnu molitvu kod Križa u Parku 136. slatinske brigade, ali i pogledaju u 17:45 h bakljadu navijačkih skupina u čast svih poginulih branitelja i civila koji su živote utkali u našu lijepu Domovinu. Također, u 18:00 h Kino Slatina, dan nakon ekskluzivne premijere, donosi film Jakova Sedlara „Plavi kaputić – 30 godina poslije“ o djevojčici koja je postala simbol stradanja grada Vukovara, Željki Jurić Mitrović, a čije su slike tih tužnih dana hrvatske povijesti obišle svijet. Ulaz u kino moguć je uz predočenje COVID potvrde.

Osim svega navedenog, građane se poziva da upale lampione na prozorima svojih domova jer – Vukovar i Škabrnju nikad ne smijemo zaboraviti!
(mf/Izvor: Grad Slatina, TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button