NASLOVNICASPORT

Slatina u uzbudljivoj završnici nadvisila Mladost

Isplatilo se jučer kupiti ulaznicu za utakmicu 18.kola 4. lige  u kojoj su se u Slatini sastali domaćin i Mladost iz Kloštra Podravskog. Pet  golova, neuobičajeno vruća atmosfera na tribini  koju su dobrim dijelom popunili navijači pristigli iz Kloštra, brojne prigode, krajnja rezultatska neizvjesnost –  sve su to bile odlike izuzetno uzbudljive utakmice u kojoj su se na kraju radovali domaći nogometaši i njihova publika.

Slatina je prvi dio odigrala kao u bajci. Šantavec je bio taj koji je nakon sjajnog solo prodora pogodio za vodstvo  Slatine već u 10.minuti. U potpunosti je Slatina neutralizirala jednu od ponajboljih momčadi lige u tom prvom dijelu, a još kada je Knežević u smiraju pogodio izvana uhvativši na krivoj nozi vratara gostiju činilo se da je sve riješeno. Prije tog gola dobre su prigode prokockali Vukomanović, Vurdelja, Ibričić i Rupčić kojem je trener Pemper ukazao povjerenje postavivši ga od prve minute u početni sastav.

Ipak u nastavku gledamo potpuno novu utakmicu. Možda i iz razloga što je igru u posljednjim minutama prvog dijela, nakon neugodnog sudara sa svojim vratarom, zbog ozljede bio primoran napustiti iskusni branič Vurdelja. Gotovo svaki gostujući prelazak centra bio je izuzetno opasan po domaća vrata pa su se gosti potpuno vratili u igru nakon što je Piragić dva puta pogađao mrežu nemoćnog Nađa. Nisu se gosti zadovoljili bodom kojeg su već tada imali u džepu, krenuli su po sve ili ništa, a Slatina je svoju priliku čekala vrebajući iz kontre. Nekoliko puta nepreciznost gostiju, a malo je u pomoć konsterniranim domaćinima  uskočila i božica Fortuna, i stigla je 83. minuta kada je Vicić majstorski promiješao obranu Mladosti i nesebično poslužio svježeg Ciglara i Slatina dolazi, do ispostavit će se, konačne teško izborene pobjede rezultatom 3:2.

I ostali rezultati ovog kola išli su na ruku slatinskim nogometašima pa je Slatina ponovno skočila na treće mjesto četvrtoligaške ljestvice.

  1. NL Bj.-Kc.-Vt.

18.kolo

SLATINA                   3

MLADOST(KP)         2

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 200. Sudac: Dražen Fejer (Bjelovar). Pomoćnici: Slavko Miklečić i Kristina Kostelac (Bjelovar). Strijelci: 1:0 – Šantavec (10), 2:0 – Knežević (43), 2.1 – Piragić (57), 2:2 – Piragić (68), 3:2 – Ciglar (82).

SLATINA: Nađ, Šaponja (od 54.Čović), Pecolaj, Ibričić, Vurdelja (od 46.Vicić), Bubaš, Vukomanović, Kupres, Rupčić (od 62.Ciglar), Šantavec (od 89.Mudri), Knežević. Trener: Damir Pemper

MLADOST: Balala, Topalović (od 60.Presečan), Golubić (od 46.Kožarić), Matančić, Kajić, Herent, Šantek (od 54.Topolovčan), Koren, Šandrovčan (od 20.Piragić), Đipalo (od 82.Gašparov), Horvatinović. Trener: Ivan Presečan. (dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button