NASLOVNICASPORT

Slatina u proljetnoj premijeri upisala tri boda

Lokalni derbi opravdao je očekivanja. Ne toliko ljepotom igre, koju je prilično onemogućio težak nakvašen teren, već intenzitetom i zalaganjem obje momčadi u kojem su se na koncu potpuno zasluženo radovali domaći igrači.

Papuk je mogao doći do ranog vodstva već u 6.minuti kada se Vukomanović nepotrebno zaigrao u opasnoj zoni i izgubio loptu, a u istoj akciji nakon uspješnog driblinga Radinković na njegovu sreću  pogodio gredu. No to je i bilo sve od Orahovčana u prvom dijelu. Slatina je nakon toga u potpunosti dominirala utakmicom. Akciju iz udžbenika odigrali su Slatinčani u 13.minuti. Bubaš je dugom dijagonalom na lijevoj strani gostujućeg šesnaesterca pronašao utrčalog Ibričića, da bi  isti glavom loptu spustio Viciću koji odmjerenim udarcem iz prve hvata na krivoj nozi Mehmedijia i pogađa za vodstvo Slatine.  Još su dva puta gosti  opasno živjeli nakon gotovo identičnih akcija domaćina. Prvo u 20.minuti kada je Šantavec s desne strane ubacio preciznu loptu na drugu vratnicu, a istu glavom tek nekoliko centimetara iznad grede uputio Ibričić, a drugi puta deset minuta kasnije kada je Petrinjak ubacio s iste strane, a Ciglar neometan isto tako promašio okvir gola gostiju.

Mogla je Slatina riješiti pitanje pobjednika i u prvim minutama nastavka. Pecolaj je bio taj koji se lijepo po lijevoj strani kaznenog prostora riješio čuvara Trupine i pokušao ubaciti loptu u peterac gostiju no ista na svome putu pogađa u ruku požrtvovnog Turkovića. Bez obzira na proteste gostiju sudac Koprić je neumoljiv i loptu je na kreč postavio upravo Pecolaj. Još jednom je nepisano pravilo o neizvođenju jedanaesterca od strane onog tko ga je iznudio ”pilo vodu”, ovog puta na nesreću izvođača Pecolaja i njegovih suigrača. Naime, Mehmedi je pročitao namjeru slatinskog veznjaka davši svojoj momčadi priliku da se rezultatski vrati u susret. I tako je i bilo. Orahovčani su se nakon tog trenutka probudili i počeli ličiti na momčad s vrha prvenstvene ljestvice. Istini za volju, okvir gola prvi put su pogodili tek u 68.minuti primoravši vratara Nađa na prvu konkretnu intervenciju. Odmah minutu kasnije s lijeve je strane dobrim, no nedovoljno preciznim udarcem, akciju okrznuvši loptom gredu okončao Vratković. Dobra je bila solo izvedba no ne i završnica akcije Radinkovića petnaest minuta prije kraja kada je iskosa lijevo pogodio vanjski dio mreže slatinskog gola. Samo malo kasnije i Slatina dolazi na štih kojeg ,na žalost gostiju, bez imalo milosti uzima Ibričić. Bubaš je ubacio iz kornera, Vurdelja je u gužvi tek kratko spustio loptu lijevom bočnom Slatine, a isti bez vrzmanja poteže desnom nogom i pogađa desni kut nemoćnog Mehmedija i njegovih suigrača za prvo proljetno slavlje Slatine. (dj / Foto: D. Jukić)


4. NL Bj.-Kc.-Vt. – 14. kolo

  • SLATINA              2
  • PAPUK                 0

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 120. Sudac:Ivan Koprić (Križevci). Pomoćnici: Sminderovac  (Koprivnica) i Švagelj (Križevci). Strijelci: 1:0 – Vicić (13), 2:0 – Ibričić (75).

  • SLATINA: Nađ, Petrinjak, Pecolaj, Ibričić, Vurdelja, Bubaš (od 86.Čović), Vukomanović, Ciglar (od 90.Rupčić), Vicić (od 60.Knežević), Kupres, Šantavec (od 68.Bihar).
    Trener: Damir Pemper
  • PAPUK: Mehmedi, Podboj, Turković, Trupina, Mimić, Radinković, Krsnik, Bušljeta, Vratković, Brusač (od 73.Mitrović), Šimek. Trener: Igor Brkić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button