DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina u infarktnoj završnici srušila Metalca

U do posljednje sekunde napetom susretu Slatina je protiv Metalca uzela sve sa stola.

Od prve minute vidjelo se da su na terenu dvije podosta izjednačene momčadi. Do 8. minute igralo se gol za gol uz minimalnu prednost gostiju, a onda Slatinčani rade ”break” i preuzimaju uzde igre u svoje ruke. Prvu opipljiviju prednost od tri gola viška (10:7) stječu u 20. minuti drugim golom Butorca no do odlaska na odmor eto i upornih gostiju ponovno u igri.

Uredno su Slatinčani otvorili i nastavak utakmice te uz konstantno sjajnu igru u obrani i sa nekoliko pamtljivih bljeskova vratara Brnade polako otišli na opipljivih plus 4 u 42. minuti. I publika je večeras ”odigrala” susret za pamćenje. U tim trenucima izgledalo je da Slatina ide ka sigurnoj pobjedi.  No i bez obzira na tu pobjedničku simbiozu igrača i glasne publike ”metalci” nisu izgorjeli u takvoj atmosferi već su iskovali potpuni povratak u utakmicu samo desetak minuta kasnije. A teško je riječima opisati što se sve događalo u posljednjih deset minuta utakmice. Prvo su gosti u tri navrata imali gol viška, a Slatinčani su se uredno vraćali u egal. I onda opet Slatina radi ”break”, a gosti preuzimaju ulogu lovca. Dva puta su uspjeli poravnati, a tada Dragojević i Repić pogađaju za plus dva Slatine dvije minute prije kraja. Slatina je imala napad za pobjedu i nije ga iskoristila tako da je gostima ostalo još podosta sekundi za hvatanje boda. Slatina ponovno zbija redove, vrijeme polako curi, prekršaj, sirena, i još samo očajnički pokušaj Zagrepčana da preko živog zida spriječe slavlje Slatine. Lopta završava u bloku, a Slatinčani u zagrljaju i pjesmi i zbrajanju novih pobjedničkih bodova.

1.HRL sjever 

  1. kolo

SLATINA              27 (13)

METALAC            26 (12)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 300.

SLATINA: Lukić, Horvat, Demeter, Repić 2, Bjelajac, Bertić, Brnada 1, Dragojević 6, Loparac, Butorac 2, Filipović, Lisinski 6(3), Hankić 6(1), Mataija 4, Šomođi, Berkec. Trener: Dražen Venus

METALAC: Goda 4, Turkalj 4, Konforta 2, Medić, Drinovac, Lončar, Matoic 5(3), Plantarić, Artić 5, Varović, Galić, Radovanović, Valentaković 1, Divjak 3.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button