CORONAVIRUS INFODOGAĐANJANASLOVNICA

Slatina suočena s velikom opasnošću od eskaliranja virusa

Danas su nas posjetili načelnik Stožera civilne zaštite Bojan Plantak i član istog tijela Krunoslav Šarabok kako bi javnosti podijelili informaciju o nimalo ružičastoj slici stanja što se tiče korona virusa na slatinskom području.

”Situacija je izuzetno ozbiljna, to je i bio motiv žurnom posjetu Radio Slatini jer smo dužni upozoriti pučanstvo na stanje u kakvom se trenutno nalazimo i pozvati ih na dodatnu odgovornost. Imamo porast broja zaraženih kakav nismo imali od početka pandemije. Iako same brojke što se tiče broja zaraženih i ne izgledaju tako zabrinjavajuće, što zbog sve većeg broja testiranih i posljedično očekivano sporije obrade podataka odnosno nalaza testiranih, što zbog sve većeg i većeg broja kontakata zaraženih do kojih postaje sve teže doći i upozoriti ih na mogućnost zaraženosti” – rekao je nam načelnik Stožera Bojan Plantak.

Mišljenje načelnika dijeli i član stožera Krunoslav Šarabok –  ”Posljednjih dana bilježimo porast broja zaraženih. Naši komunalni redari još su dodatno intenzivirali svoje aktivnosti obilazeći vlasnike trgovina, ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, javnih službi, upozoravajući ih na strogo poštivanje mjera propisanih od strane nacionalnog stožera. Iskoristio bih ovu priliku da još jednom zamolim građane da drže distancu, da se pridržavaju propisanih mjera, da svi zajedno prebrodimo ovu tešku situaciju kako bi se što prije vratili normalnom životu.”

Kako bi dodatno ukazali javnosti na ozbiljnost situacije članovi Stožera inzistirali su da se i ovaj razgovor održi na otvorenom prostoru. Naravno da i sami podupiremo svaku moguću mjeru koja može biti dodatan način sprečavanja širenja virusa pa smo gostima udovoljili želji održavši ovaj mini intervju u dvorišnom prostoru zgrade Centra nevladinih udruga.

S obzirom na novonastale okolnosti vrijeme je za povećanu dozu odgovornosti. U tome je smjeru i išao posljednji poziv načelnika Stožera – ” Ja vas iskreno molim, i kao član Stožera, i kao zdravstveni djelatnik, i kao suprug i roditelj, da u slijedeća dva tjedna odgodite sve neobavezne stvari, a pri tom mislim i na obiteljska okupljanja, druženja ili proslave koja uključuju veći broj ljudi, ali i na bilo koji drugi događaj kulturnog, sportskog ili bilo kojeg drugog karaktera. Uglavnom koliko vam se god nešto činilo izuzetno važnim ipak gledajte da te stvari odgodite za neka manje riskantna vremena, do kojih će, uz zajedničke napore i trud svih nas, jednog dana sigurno doći. Ako se ne budemo svi zajedno odgovorno ponašali mislim da nas očekuje veliki problem. Vjerujem da nitko više ne misli da je taj virus ”zezancija”, da je benigan, nego da je izuzetno ozbiljna stvar, stoga još jednom pozivam da zaštitite svoje sugrađane, svoje bližnje kao i sami sebe. Znam da će mnogi reći pa zar opet tih toliko već spominjanih 14 dana, međutim Slatina se SADA nalazi u takvoj situaciji da svako slovo iz te rečenice itekako vrijedi. Shvatimo je itekako ozbiljno i odgodite bilo kakva okupljanja ili bilo kakve kontakte koji uključuju više ljudi, odgodite ama baš sve što mislite da je neodgodivo za neka ljepša sigurnija vremena.”

dj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button