DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina primila 5 golova – i pobijedila!

Ne nije greška. U Slatini je na nogometnoj utakmici 4 .lige postignuto 11 golova (!?).

Neiskorištenih prigoda praktički nije ni bilo. Napadačke akcije oba sastava bile su gotovo pa savršene što se definitivno ne može reći za obrambeni segment igre i jednih i drugih. Slatina je u toj još neviđenoj utakmici bila nešto bolja za što i je nagrađena s tri boda no valja odati i priznanje gostima što se nisu predavali do posljednje sekunde  i što su se čak tri puta vraćali u igru iz rezultatskog minusa.

Već u 12. minuti Slatina je vodila 2:0 i dojam je bio da je već sve riješeno. Odličan precizan poklon gostujuće obrane nije propustio u vodstvo pretvoriti Bubaš u 5. minuti. Još jednu traljavu reakciju gostiju nakon lijepe rolice u gol za povećanje prednosti pretvorio je Šomođi. Slatinčani su imali sve u svojim nogama no uz blago popuštanje u igri stigao je prvi hladni tuš od strane igrača Borca. Iz jedne lijepe kombinacije sam je pred vratara Bunjevca izbio Bastašić  hladnokrvno poentiravši. Isti igrač još je jednom pokazao koliko je opasan kada je ničim izazvan u 23. minuti potegao s oveće udaljenosti uhvativši na spavanju slatinskog vratara za rezultatsko poravnanje. Već četiri minute kasnije Slatina se vraća iz blagog knock downa. Šuntić je kao tornado probio lijevu stranu te uposlio Kupresa koji sjajno poteže također s oveće udaljenosti krasno pogodivši lijevi kut gola nemoćnog Kovačića. Velikih je problema Slatina imala s igrom posljednje linije. Gotovo svaki pokušaj postavljanje offside zamke imao je kobne posljedice. Jednu takvu lošu reakciju u gol za izjednačenje pretvorio je Šumiga. I gosti su imali pregršt problema u tom obrambenom dijelu igru, a Šomođi je bio taj koji je tukao bez bloka u 39. minuti zabivši svoj drugi gol ujedno i istaknuvši tim malim remek djelom kandidaturu za najljepši potez utakmice uz već spomenuti Kupresov projektil. No i to slavlje domaćina bilo je kratkog vijeka. Ovog puta ukazao se krater na lijevoj strani slatinske obrane u kojeg se neometan ubacio Kovač čiji udarac Bunjevac odbija tek kratko pravo na noge utrčalog Bastašića koji takve prigode ne propušta i ponovno vraća svoju momčad u rezultatski egal.

Nije prošlo niti četiri minute u nastavku igre kada Slatina ponovno dolazi u prednost. Loptu s desnog boka tada je lijepo iz srca gostujuće obrane u same rašlje pospremio Bubaš. Stopama Kupresa i Šomođija odlučio je poći Petrinjak  u 61. minuti i to mu se itekako isplatilo. Naime i on je želio provjeriti kvalitetu gostujućeg vratara topovski pogodivši s dvadesetak i nešto metara bliži kut nes(p)retnog Kovačića. Slatina je tada ponovno imala dva gola viška i činilo se prilično komotnu situaciju. No kada je Poldrugač ljevicom precizno pospremio jednu zalutalu loptu domaćinima se upalila sirena za uzbunu, a gostima za totalni juriš. Čak su u tim naletima gosti u posljednjim sekundama stigli do jednog zicera koji je na sreću domaće momčadi i navijača ostao neiskorišten.

  1. NL Bj.-Kc.-Vt.    24.kolo

SLATINA              6

BORAC                 5

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 120. Sudac: Armin Gadžo (Bjelovar). Pomoćnici: Marušić i Jozić (Bjelovar). Strijelci: 1:0 – Bubaš (5), 2:0 – Šomođi (12), 2:1 – Bastašić (16), 2:2 – Bastašić (23), 3:2 – Kupres (27), 3:3 – Šumiga (31), 4:3 – Šomođi (39), 4:4 – Bastašić (42), 5:4 – Bubaš (49), 6:4 – Petrinjak (61), 6:5 – Poldrugač (81).

SLATINA: Bunjevac, Petrinjak, Pecolaj (od 66. Knežević), Farkaš, Bubaš, Šomođi, Kupres, Vukomanović, Hudoletnjak (od 46. Vurdelja), Šuntić, Stjepić (od 46. Jerešić, od 79. Šaponja). Trener: Dario Petrović

BORAC: Kovačić, Grabar, Poldrugač, Šumiga, Krušelj, Bastašić, Kovač, Lončarić, Oršić (od 79. Harači), Vuk, Pjetri (od 54. Buzina). Trener: Darko Fajdić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button