CRNA KRONIKANASLOVNICA

SLATINA: Požar otvorenog prostora

Županijski vatrogasni operativni centar u Slatini danas (četvrtak) je u 15.11 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora.

Na mjesto požara, nedaleko slatinskog Bajera, upućena su tri vozila sa osam vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, koji su ubrzo požar lokalizirali. Zbog opasnosti ponovnog izbijanja požara i velike površine opožarenog raslinja i trave, vatrogasci su nastavili dežurati te u osam navrata dovozili cisterne s vodom i dodatno polijevali mjesta gdje bi vatra mogla ponovo planuti.

Uzrok izbijanja požara naknadno će utvrditi protupožarni inspektor.

Slatinski vatrogasci apeliraju na građane da ne pale granje, travu i sl. po vjetru, te ako već vrše spaljivanje da vatru ne ostavljaju bez nadzora.

– Pošto već duže vremena nije bilo oborina, trava i nisko raslinje je vrlo suho i vatra se lako proširi i na površinu koju nisu htjeli zapaliti. Pogotovo ne treba vršiti spaljivanje po vjetru, a ako se spaljuju veće površine, naročito one koje su u blizini kuća i ostalih objekata, prije početka spaljivanja treba obavijestiti vatrogasce te poslušati njihove savjete – upozoravaju iz JVP Slatina.
mf (D. Fišli: Foto: čitatelj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button