DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Slatina ponovno ima Gradsko amatersko kazalište pod nazivom Leo Srdoč, za predsjednika izabran Oliver Jukić

Jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana osnivačka skupština Gradskog amaterskog kazališta kojom je predsjedavao Oliver Jukić koji je inače i pokrenuo inicijativu obnavljanja rada gradskog amaterskog kazališta u Slatini. Nakon što je za zapisničara izabran Fikret Balić, Jukić je nazočne osnivače udruge, njih 25, kratko proveo kroz povijest slatinskog kazališta te im predstavio svrhu osnivanja udruge, ciljeve koji se žele postići i ključne djelatnosti udruge.

– Motivacija je da našu kinodvoranu iskoristimo ne samo za kino predstave nego i kazališne predstave i to ne samo one koje uvozimo izvana već da to budu i naše domaće predstave koje bi svima nama trebale biti draže od onih koje nam dolaze. Iako su svi oni nama dragi gosti ipak je ljepše kada imamo svoje kazalište, a za to svakako potencijala ima, – naglasio je uvodno Oliver Jukić.

Budući da je usuglašena potreba za obnavljanjem amaterskog kazališta u Slatini u nastavku skupštine jednoglasno su izglasane odluke o osnivanju udruge i usvajanju statuta udruge koja će imati svojstvo pravne osobe.

Na prijedlog Olivera Jukića jednoglasno je izglasan i naziv udruge koja će nositi ime Gradsko amatersko kazalište Leo Srdoč Slatina.

– Leo Srdoč je osoba koja je u Slatini ne samo pokrenula kazališni amaterizam već je isto tako zaslužna za izgradnju kinodvorane u Slatini kakvu i danas poznajemo, a bez njegove intervencije ne bi imala sve ono što jednom kazalištu treba budući da je izgradnja već započela prije njegovog dolaska u Slatinu. Njegov doprinos kazališnom amaterizmu u Slatini je izrazito velik, a u tome su se iskazale i njegove kćeri Jadranka i Dubravka koje su svojedobno Slatinčani također mogli vidjeti na slatinskim daskama koje život znače, – pojasnio je Jukić te uputio posebne pozdrave onim članovima obitelji koji će se uključiti u rad novoobnovljenog kazališta u Slatini.

Uslijedio je izbor organizacijske strukture udruge te je za predsjednika izabran Oliver Jukić koji će ujedno biti i osoba ovlaštena za zastupanje udruge.
U Upravni odbor iste, također su jednoglasno izabrani: Danijela Fabric Fabijanac, Dubravka Bojić, Svjetlana Carić i Fikret Balić, dok je za likvidatora izabran Branko Zobec.
Na kraju skupštine donesena je i Odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga.

Djelovanje udruge kroz različite aktivnosti trebalo bi započeti vrlo brzo te bi već od 26. veljače mogao započeti ciklus od tri radionice glume koje bi vodila akademska glumica iz Slatine Mirna Ostrošić, a potom je planirana radionica govorništva pod vodstvom Hrvoja Felbara, te na kraju radionica kazališne režije.

– Na taj bi se način isprofilirali članovi udruge te bi se vidjelo tko stvarno ima volje i afiniteta, a na kraju krajeva i kvaliteta da se bavi umjetničkim ravnateljstvom.

Na kraju se novoizabrani predsjednik GAK Leo Srdoč Slatina, Oliver Jukić zahvalio Gradu Slatini na potpori, kao i Pučkom otvorenom učilištu Slatina s kojim predstoji potpisivanje sporazuma o suradnji budući da će isto na inicijativu gradonačelnika Denisa Ostrošića i pročelnika Krunoslava Šaraboka postati dom slatinskog Gradskog amaterskog kazališta koje će se na toj adresi i registrirati, ali i koristiti njegove prostore za svoj rad, čemu je potporu iskazala i ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.
Jukić je čestitao svima koji su iskazali interes uključiti se u rad novoobnovljenog amaterskog kazališta u Slatini te izrazio želju ponovnog pokretanja manifestacije Slatinske kazališne večeri na jesen.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button