DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina nokautirala Vinkovce pet sekundi prije kraja

Kakva utakmica u Slatini! U ludoj završnici Slatinčani su bili ti koji su pobijedili praktički u foto-finišu.

S obzirom na viđeno utakmicu možemo podijeliti na tri segmenta. Prvi koji je trajao do 12. minute u taktičkom ispitivanju snaga, drugi, koji je potrajao do isteka prvog dijela u kojem se dva puta tresla vratnica vinkovačkog gola, te u kojem je lopta također dva puta fijuknula pokraj slatinske vratnice, ali i u kojem su Slatinčani u samoj završnici  uspjeli naplatiti svoju nešto bolju igru golovima Dorinke i Šantića. A onaj treći segment odnosi se na cijelo drugo poluvrijeme, a tu je teško riječima kronološki opisati što se sve dogodilo. Slatina je u taj nastavak ušla uraganski i otišla na činilo se potpuno nedostižnih plus četiri. No ipak s obzirom da se radi o futsalu, jednom od najatraktivnijih sportova današnjice u kojem riječ nemoguće praktički ne postoji, možda nas ni ne treba toliko čuditi to što su se Vinkovčani na čaroban način uspjeli vratiti iz mrtvih. Njihova igra s letećim vratarom bila je gotovo pa savršena. Ne možemo reći da Slatina u tom periodu nije igrala dobru obranu, ali strpljenje i koncentracija gostiju u tim trenucima kada ne smiješ pogriješiti bili su zadivljujući. Kada je petu gotovo istovjetnu akciju golom za izjednačenje 30 sekundi prije kraja okončao Špijonjak mislili smo da je tu kraj svim uzbuđenjima i da je Slatina tragično izgubila dva boda. Na svu sreću s tom mišlju nisu se pomirili borbeni Slatinčani. Iz jedne kontre Čović je uposlio Bogatija, a ovaj potegao iz očaja praktički iz mrtvog kuta da bi loptu nes(p)retno u mrežu skrenuo igrač gostiju. Kakva je to erupcija oduševljenja bila samo 5 sekundi prije kraja utakmice. Gosti na žalost nisu izdržali taj teški psihički udarac i krenule su salve uvreda ka sudačkom dvojcu, a sve je završilo bogatom kartonijadom i dodatnim poslom za zapisnički stol. Pošteno je naglasiti da su i Slatinčani sredinom drugog dijela imali jedan takav trenutak nepotrebnog sagorijevanja energije bespotrebno usmjeren ka djeliteljima pravde, a koji je isto okončan dvostrukim isključenjem.

Sve u svemu malobrojna publika nagrađena je rijetko viđenom predstavom, ali i zasluženim bodovima koje je burno proslavila zajedno sa svojim hrabrim malonogometašima.

  1. HMNL istok – 16.kolo

SLATINA        6

VINKOVCI      5

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 70. Suci: Ličinić i Rakitničan. Strijelci: 1:0 – Dorinka (19), 2:0 – Šantić (20), 3:0 – Šantić (21), 4:0 – Bogati (22), 4:1 – Japundžić (26), 4:2 – Špijonjak (27), 5:2 – Šantić (32), 5:3 – Haluška (33), 5:4 – Antunović (39), 5:5 – Špijonjak (40), 6:5 – Antunović (40-ag.)

SLATINA: Tunić, Dorinka, Bogati, Zdelar, Čović, Nikšić, Petrinjak, Sopjanac, Bihar, Tomić, Rupčić, Novaković, Šantić. Trener: Nikola Miščević

VINKOVCI: Mikić, Antunović, Sičanica, Japundžić, Jurišić, Radonić, Rumenović, Đorđić, Špijonjak, Haluška, Jurić. Trener: Miron Veselčić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button