DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatina na Viroexpu

Viroexpo je danas otvorio svoja vrata brojnim izlagačima i posjetiteljima koji su već u laganom obilasku štandova.

Grad Slatina i ove godine ima jedan od većih štandova na Viroexpu te se ponovno predstavlja zajedničkim nastupom sa slatinskim ustanovama, poduzetnicima, obrtnicima i udrugama.

Uz Grad Slatinu, Gradsku razvojnu agenciju Slatine – GRAS i Turističku zajednicu Grada Slatine koji prezentacijom različitih projekata i programa nastoje Slatinu približiti kao, kako gospodarski tako i turistički poželjnu destinaciju, na zajedničkom štandu predstavljaju se i EPIcentar Sequoia Slatina čija je gastro i eno ponuda također dio prezentacije Grada Slatine, zatim Pučko otvoreno učilište Slatina koje vizualom prezentira široku paletu usluga svoje ustanove među kojima je najatraktivnije slatinsko kino i njegov bogat program.

Dakako Slatinski informativni centar je i ove godine instalirao sajamski studio te s „lica mjesta“ prati sajamska događanja kako javljanjima u eter Radio Slatine tako i objavama na svom portalu.

Na zajedničkom štandu predstavljaju se i tvrtke Consulten d.o.o. sa svojim uslugama poslovnog savjetovanja i upravljanja telekomunikacijama i Građevinarstvo Horvat d.o.o. koje prezentira svoje usluge izgradnje svih vrsta objekata u niskogradnji i visokogradnji, zatim obrt Gile vl. Ivana Gračana s novom paletom namještaja od jagnjide i OPG Metaluna iz Kozica koje prezentira magareće mlijeko.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića sa suradnicima iskoristio je prijepodne, osim prijema gostiju na gradskom štandu, i za obilazak ostalih štandova na kojima se samostalno predstavljaju slatinske institucije, gospodarstvenici, obrtnici, OPG-i i udruge, ali i ostalih sajamskih izlagača.

Tako su obišli štand Pčelarske udruge Lipa Slatina gdje su ih dočekali slatinski pčelari OPG-a Mirkajlović, a potom i pčelare slatinskog OPG-a Ambruš zatim štand Ivana Halasa koji se predstavlja vinima svoje vinarije Stari podrum. Na vrlo reprezentativnom štandu dočekala ih je i slatinska „kraljica kolača“ Sandra Jadek, a jedan od zapaženijih štandova sajma svakako je i onaj Industrijsko- obrtničke škole Slatina gdje su ih uz učenike dočekali i profesori Jasna Varga i Vedran Runje.

Druženje i stjecanje novih poznanstava i kontakata, što i je jedan od ciljeva sajma već je započelo, tako su gradski štand već obišli i brojni posjetitelji, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji domaćina 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2022., odnosno virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, direktora Viroexpa Bojana Mijoka, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina…

Uz brojne spomenute prezentacije slatinski štand odiše i veselom atmosferom uz Tamburaški sastav Panona.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Marijo Kokorić)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button