NASLOVNICASPORT

Slatina lako sa Sladojevčanima

Prijateljska utakmica između Slatine i županijskog prvoligaša iz Sladojevaca  okupila je iznenađujuće velik broj posjetitelja. Nakon svega prikazanog u 90.minuta vjerujemo da su otišli kući zadovoljni viđenim, posebice od strane rastrčanih razigranih Slatinčana.

Odmah po početku susreta Slatina je dominirala terenom i stvarala prigode. Bubaš je nekoliko puta  ”puškarao” izvana pokušavajući namjestiti ciljnik, no na sreću vratara Slavonije nije ga uspio do kraja podesiti jer su lopte fijuknule tek nekoliko metara pokraj vratnice. Mrežu Slavonije prvi je pogodio Vicić iz  najljepše akcije na utakmici.  Ibričić je u punom trku uz lijevu aut liniju krasno smirio loptu te ju oštro zavrnuo u peterac gostiju, a na drugoj vratnici neometan glavom za početnu prednost Slatine pogađa spomenuti Ante Vicić. Kad smo kod krasnih akcija valja spomenuti i onu kada je Bubaš odlučio asistirati Ibričiću, a isti spektakularnim letećim volejom zahvaća loptu i isto tek za nekoliko centimetara promašuje okvir vrata. Iako bez konačne nagrade ta je akcija izazvala dubok uzdah publike, ali i zasluženi aplauz na otvorenoj sceni. Sredinom prvog dijela Bubašu je, u želji da centrira s desne strane,  lopta prešla preko noge  i prevarila vratara Dragojevića no lopti se na putu do mreže ispriječila stativa, no spasa nakon što na nju natrčava Bihar nije bilo.

Za silan trud, Bubaš se sam nagradio u 35.minuti kada je izbio sam pred vratara gostiju upisavši se u strijelce, ali tek iz drugog pokušaja. Osim individualne premoći, uslijed nedostatka igračkog kadra Slavonije, prednost Slatine bila je i u fizici tako da je premoć Slatine bila još očitija u nastavku ovog susreta. Nešto je od brojnih pokušaja Slatine skinuo Dragojević no i on je bio nemoćan nakon što je prvi put obranio Kupresu kada je Bihar natrčao na loptu i povećao prednost Slatine.

Potkraj susreta Vicić je nesebično asistirao mladom Rupčiću, a isti drugu utakmicu za redom koristi svoju minutažu rutinski se upisujući  u strijelce.  Jedinu čistu prigodu za počasni pogodak  Slavonija je imala u 59.minuti utakmice kada je vratar Slatine Zdenko Nađ s lakoćom pročitao izvođača najstrože kazne Peretina. (Tekt i foto: dj)


Pripremna utakmica

  • SLATINA          5
  • SLAVONIJA    0

SLATINA Pomoćno igralište Stadiona Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 70. Sudac: Ivica Srednoselac. Pomoćnici: Pastuović i Hlavaček.
Strijelci: 1:0 – Vicić (10), 2:0 – Bihar (26), 3:0 – Bubaš (35), 4:0 – Bihar (52), 5:0 – Rupčić (83).

  • SLATINA: Borovec, Petrinjak, Vukomanović, Vurdelja, Ibričić, Knežević, Kupres, Bubaš, Šantavec, Vicić, Bihar (još su igrali: Šaponja, Čović, Rupčić).
    Trener: Damir Pemper
  • SLAVONIJA: Dragojević, Rivić, Main, Radonjić, Tomić, A.Hodak, Habuš, Peretin, Štefanović, L.Hodak, Fotez. Trener:

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button