NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpada – OPASNI KUĆNI OTPAD

U suradnji s tvrtkom Slatina kom i Gradskom razvojnom agencijom Slatine, Grad Slatina provodi Program edukacije građanstva iz područja održivog gospodarenja otpadom, u sklopu kojega donosimo novi prilog.

OPASNI KUĆNI OTPAD

Naš je izbor hoće li nešto biti smeće ili otpad!


OPASNI KUĆNI OTPAD

Sredstva za čišćenje štednjaka, pećnica i roštilja te kemijska sredstva za čišćenje podova i namještaja mogu sadržavati lužine, aromatske ugljikovodike  i organska otapala i zato se ne smiju izlijevati u odvodnju ili odlagati u kućni otpad.

Sredstva za odstranjivanje mrlja mogu sadržavati klorirane ugljikovodike (već najmanja bočica takve tekućine dovoljna je za zagađenje milijuna litara pitke vode).

Baterije i akumulatori mogu sadržavati teške metale koji izravno ugrožavaju okoliš i zdravlje ljudi (živa je npr. jaki nervni otrov, a kadmij ugrožava jetru, pluća i kosti).

U sklopu Programa edukacije građanstva iz područja održivog gospodarenja otpadom, tvrtka Slatina kom, Gradska razvojna agencija Slatine i Grad Slatina upozoravaju građane da obrate pozornost na pravilno razvrstavanje otpada kako bi se što manje zagađivao okoliš i resursi potrebni za održavanje zdravog života.
(mf/Izvor: Slatina kom, Grad Slatina, GRAS)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button