DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina ima prvaka Balkana – Mrva ispisao povijest dalekometnog streljaštva Hrvatske

Kroz cijelu 2023. godinu pratili smo uspjehe i osvojene turnire našeg Slatinčanina Antonia Mrve koji je svoju karijeru okrunio još jednim priznanjem budući da je stigla i službena objava kako je Mrva postao najbolji strijelac Balkana u dalekometnom streljaštvu u 2023. godini.

Naime, renomirana Slovenska tvrtka Optics trade marljivo je vodila tablicu s rezultatima sa svih natjecanja u dalekometnom streljaštvu na području Balkana, odnosno Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, i to od minimalno 300 pa sve do 1000 m daljine.
Ove je godine nastupilo ukupno 315 strijelaca na raznim turnirima i to u kategorijama Open i FT/R.

Od 2008. do 2019. godine postojala je Balkanska liga u kojoj su se natjecali strijelci iz spomenutih zemalja, a sve u svrhu druženja, razmjene iskustava i popularizacije ovog sporta. Dolaskom Korone i pauziranjem od natjecanja, Liga je ugašena, no ponovno su se započeli organizirati pojedinačni turniri.

Postizanjem izvrsnih rezultata Mrva je postao prvi strijelac iz Hrvatske koji je uspio završiti godinu kao najbolji na Balkanu!

Zanimljivo je spomenuti da su drugoplasirani Mirza Durić (BiH) i trećeplasirani Denis Pašić (SLO) Antonijevi prijatelji i kolege s kojima je nastupao na nekoliko turnira u ovoj godini, a sudbina ih je spojila sasvim slučajno 2022. godine na turniru PPU Cup u Zlatiboru kada su bili ekipa s najviše osvojenih medalja.

Od svih medalja koje je Mrva osvojio u 2023. godini posebno treba istaknuti onu zlatnu iz mjesta Slišane kod Leskovca u Srbiji na turniru „Ćirin memorijal 2023.“. Tada je prvi put u životu pucao na daljini od 1000 metara, te je u kategoriji FT/R napravio 190 od mogućih 200 bodova. Tim rezultatom je napravio novi rekord strelišta koji je do tad bio 146 bodova, što je ujedno i rekord na cijelom Balkanu uopće od kad postoje službeni rezultati.

Antonio Mrva svojim je radom i trudom itekako zaslužio iskrene čestitke, te mu želimo da i ubuduće promovira Hrvatsku i našu Slatinu sa istim ili još većim uspjesima.

(mf, am; Foto: Antonio Mrva)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button