DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

Slatina i Požega – neriješeno!

Slatina je u šokantnoj završnici izborila bod. S obzirom na činjenicu da su gosti iz Požege vodili, i to s ovećom prednošću veći dio utakmice, na koncu je to ispao bod velik kao kuća.

Večeras smo vidjeli možda i najlošijih 30 minuta domaće momčadi. Dogodilo se to u prvom dijelu ove utakmice kada su rastrčani Požežani predvođeni Markom Antunovićem i Tukonićem zabijali kako god su htjeli dok domaćini nisu uspijevali spojiti praktički niti dva “poštena” napada.

Niti prvih deset minuta nastavka nije ulijevalo veliku nadu domaćim navijačima s obzirom na to da se na terenu nije ništa bitno događalo što bi ukazivalo na “buđenje” slatinskih igrača. I onda u 41. minuti kod i dalje pozamašne prednosti Požežena (18:23) Lovro Frajhaut skida sedmerac Draženoviću. Bila je to prva iskra koja je lagano zapalila tribine. U rovovskoj borbi za svaki metar i gol Slatina je polako počela nagrizati prednost gostiju, ali svaki put kad bi domaća momčad došla do vrata raja Požežani su se poput mačke uvijek nekako znali dočekati na noge i ponovno odvesti utakmicu na svoj mlin. Iako je u prvom dijelu imao tek jednu jedinu obranu u svojevrsnog junaka u nastavku je izrastao vratar Slatine. Gotovo sigurno slavilo bi se u Požegi da Frajhaut nije u završnici obranio još dva sedmerca. No bez obzira i na te obrane valjalo je nešto i zabiti. Prva šansa za izjednačenje stigla je u 56. minuti, no najefikasniji igrač susreta, Filip Mataija, nije bio precizan. Kada su nakon toga zabili Antunović i Sertić činilo se da tu više povratka nema (28:31). Na svu sreću s tom konstatacijom nisu se pomirili domaći igrači. Slatina je u tom ludom drugom poluvremenu pokazala silnu borbenost, a nagrada za istu stigla je u posljednje dvije minute. Prvo je poentirao Hankić, na početku posljednje minute gol zabija Dragojević, a za erupciju na tribinama deset sekundi prije isteka vremena gol vrijedan toliko dugo ganjanog izjednačenja postiže Ivan Repić.

  1. HRL sjever

11. kolo

SLATINA        31(12)

POŽEGA        31(18)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 300. Suci: Jukić i Milaković (oba Osijek).

SLATINA: Frajhaut, Horvat, Demeter, Repić 8, Lulić, Bertić, Brnada, Dragojević 4, Butorac 1, Samahodaj, Lisinski 2, Hankić 5, Mataija 11(4), Šomođi, Berkec. Trener: Dražen Venus

POŽEGA: Banović 5(1), Ćosić 1, Polanec, Gelenčir, M. Antunović 6, Grgurić 4(1), Sertić 5, Zeljko, Draženović 1, I. Antunović 2, Tukonić 5, Cota, Janjić 2. Trener: Ivan Anić

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button