DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina i Novo vrijeme Apfel ispisali početak jedne lijepe sportske priče

Danas je Slatina imala nemalu čast ugostiti jednog prvaka Hrvatske. Točnije dvostrukog i aktualnog prvaka 1. hrvatske malonogometne lige, osvajača hrvatskog superkupa i sudionika Elitne skupine Uefine futsal lige prvaka Malonogometni klub Novo Vrijeme Apfel iz Makarske. Ovaj renomirani i po svemu navedenom trenutno broj jedan klub u Hrvatskoj u Slatinu je došao na poziv Malonogometnog kluba Slatine.

Makarani su u Slatinu stigli gotovo kompletni. Izostali su tek reprezentativci Bajrušević, Osredkar i Fideršek i prvi trener Tomislav Horvat,  no i majstorije brazilskog dvojca Pulinho- Lucao, Kazazića, Babića, Musinova, ali i Vicića i Bihara s druge strane terena bile su sasvim dovoljne kako bi ispunile očekivanja i apetite slatinske publike. Naravno, razlika u kvaliteti bila je vidljiva praktički od prve sekunde ovog dvoboja, no kako je vrijeme odmicalo uspjeli su se domaćini otrgnuti od okova treme i u nekim trenucima odigrati gotovo ”al pari” protiv renomiranih malonogometaša čije su utakmice i poteze praktički do jučer mogli vidjeti samo na malim ekranima. Naravno nisu niti gosti odigrali baš utakmicu s gasom ”do daske” , bio je to baš pravi prijateljski ogled praktički bez iti jednog prekršaja, a iz kojeg je najviše profitirala publika, doživjevši i vidjevši sve ono najbolje što krasi ovu igru.

Po završetku susreta i jedni i drugi pošli su na zajedničko druženje i večeru u Lovačku kuću Repić gdje i je stalna ”baza” Makarana u ova tri dana koja će iskoristiti za mini pripreme za nastavak prvenstva 1. hrvatske malonogometne lige. Osim ove utakmice u subotu i nedjelju dečke očekuje odrađivanje još nekoliko treninga u dvorani srednje škole. Također  domaćini su svoje goste danas poveli u turistički obilazak Jankovca, a i vlasnik vinarije Stari podrum Ivan Halas proveo ih je svojim nadaleko poznatim podrumom  ponudivši i svoju vrsnu paletu odabranih kapljica.

Veliko i iskreno hvala svojim domaćinima na srdačnom prijemu i gostoprimstvu uputio je večeras na spomenutom zajedničkom druženju  osobno predsjednik makarskog kluba Mijo Pašalić dodavši kako se nada da je ovo tek početak jednog dugog sportskog prijateljstva uputivši pri tom poziv domaćinima za što skorijem ”revanšu” u Makarskoj. Gostovanje jednog ovakvog, ne samo za hrvatske prilike već i puno šire, sportskog giganta velika je stvar za Slatinu i cijeli naš kraj, pa je riječi zahvale povodom te velike časti dolaska u naš grad gostima ispred slatinskog malonogometnog kluba izrazio predsjednik kluba Matej Rešetar.

 

Prijateljski susret

SLATINA                               1

NOVO VRIJEME APFEL  6

 SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 250. Suci: Goran Loparac (Sladojevci) i Tomislav Valent (Slatina). Strijelci: 0:1 – Pulinho (3), 0:2 – Babić (7), 0:3 – Pulinho (10), 0:4 – Musinov (24), 1:4 – Bihar (27), 1:5 – Sokol (27), 1:6 – Vuković (33).

MNK SLATINA: Nikšić, Petrinjak, Podmanicki, Vicić, Bogati, Spudić, Bihar, Hudoletnjak, Zdelar, Šimek, Jozić, Bošnjak. Trener: Nikola Miščević

MNK NOVO VRIJEME APFEL: Bašković, Vuković, Pulinho, Lucao, Pašalić, Sokol, Kazazić, Herceg, Nižetić, Musinov, Babić. Trener: Armando Škorlić

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button