DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Slatina i Dinamo za dugo sjećanje i Ličku kuću

Večeras je u Slatini odigran prijateljski futsal susret između domaćina MNK Slatine i renomiranog hrvatskog prvoligaša Futsal Dinama iz Zagreba. Navedena utakmica je došla kao plod suradnje slatinskog malonogometnog kluba i Udruge Ličana Vila Velebita Slatina. Utakmica je bila i donacijskog karaktera pa će prihod od ulaznica biti usmjeren za troškove izrade projekta izgradnje Ličke kuće u Slatini. Pozivu za dolaskom u Slatinu spremno su se odazvali ugledni zagrebački prvoligaši počastivši tako Slatinu super atraktivnom predstavom nakon koje je malo tko otišao razočaran kući, pa čak niti slatinski malonogometaši s obzirom na spoznaju tko im je stajao s druge strane terena i na praktički prvo okupljanje uoči kratkog pripremnog perioda. Zagrepčanima je pak ovo bila generalna proba prije početka prvenstva koje starta za nekoliko dana. Očekivano bila je to ipak igra mačke i miša u kojoj su majstori futsala predvođeni raspoloženim i itekako ubojitim Čekolom vrlo brzo razbili snove domaćina o možebitnom velikom iznenađenju. Slatina je u ovom trenutku ipak ekipa koja se tek traži, s obzirom na nedostatak velikog broja igrača iz prošle sezone i dolazak novih snaga koji se tek trebaju ukomponirati s postojećim kadrom dok su Zagrepčani uigrani stroj koji će se i ove sezone boriti za sam vrh prve lige, a sa odlično izbalansiranim miksom iskustva (Čekol, Penava, Prgomet, Kanjuh, …) i sjajnim mladim nadolazećim valom (Cvišić, Mužar, Mudronja, …) s potpunim se pravom mogu nadati da je to ta pobjednička sezona.

Prije početka samog susreta zahvalu gostima na dolasku u Slatinu uputio je Željko Šnjarić predsjednik Udruge Ličana Vila Velebita Slatina uručivši pri tom predstavniku Dinama Sebastianu Soboti tradicionalnu ličku kapu i poznati pjenušac Slatinski biser u znak sjećanja na ovaj susret. Niti gost nije ostao dužan domaćinima pa je mali poklon od strane kluba iz Zagreba završio u rukama predsjednika slatinskih Ličana. Na poziv domaćina susreta utakmicu je došlo pogledati i dvadesetak članova Udruge Vretenac. Veliku zahvalu svima koji su došli i koji su donacijama potpomogli ispunjenju velike želje slatinskih Ličana da uskoro počnu gradnju svoje kuće u Slatini i ovim je putem još jednom želio ispred udruge uputiti predsjednik Šnjarić.

MNK SLATINA                   2

FUTSAL DINAMO             7

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 300. Suci: Mario Hrženjak (Mikleuš) i Dražen Vukman (Virovitica). Strijelci: 0:1 – Čekol (3), 0:2 – Čekol (4), 0:3 – Čekol (4), 0:4 – Dekanić (19), 1:4 – Spudić (20), 1:5 – Penava , 1:6 – Cvišić (32), 2:6 – Prlić (33), 2:7 – Čekol (40).

MNK SLATINA: Bošnjak, Šantić, Prlić, Spudić, Dmitrović, Jozić, Bihar, Kocić, Ibričić, Štefanović, Nikšić. Trener: Nikola Miščević

FUTSAL DINAMO: Maloševac, Prgomet, Penava, Gagulić, Čekol, Grbić, Šulentić, Mužar, Cvišić, Dekanić, Grubeša, Kušlan. Trenerica: Petra Mandić

dj

Foto: Robert Turkalj i Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button