DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORT

Slatina emotivno dočekala svoju Slatinčanku, svjetsku juniorsku prvakinju u hrvanju Veroniku Vilk!!!

Nakon što je u petak, 4. kolovoza, Slatinčanka Veronika Vilk postala i svjetska juniorska prvakinja u hrvanju, njena rodna Slatina joj je večeras pripremila vrlo srčani i emotivni doček.

Oko gradske fontane okupili su se oni koji su ju htjeli vidjeti, čestitati joj na ovom još jednom velikom uspjehu i uslikati se s njom da ovaj važan događaj ostane vječno zapisan i zapamćen.

Naime, naša Slatinčanka, naša Veronika Vilk je u finalu Svjetskog prvenstva U-17 u Istanbulu, za samo 55 sekundi, tuširala Indijku Srishti Srishti i osvojila zlato u kategoriji do 69 kg.

Ranije ove godine, u lipnju, u Tirani je na Europskom prvenstvu do 17 godina također osvojila zlato. Bilo je to prvo zlato hrvatskog ženskog hrvanja u povijesti.

Cijele ove 2023. godine, Veronika nema niti jedan poraz. Nabrojimo koje je sve to uspjehe ostvarila ove godine: osvojila je Prvenstvo Balkana, Croatia Open, pobjeda je bila njena i na međunarodnom Wrestling Festivalu u Poreču, osvojila je naslov kadetske, ali i juniorske prvakinje Hrvatske, a tako stižemo i do već spomenuti tako laskavih i više nego zasluženih osvojenih zlata i titula europske i svjetske juniorske prvakinje u hrvanju.  

Večeras su je u središtu grada dočekali i čestitali na izvanrednom uspjehu predsjednik HK Slatina Damir Lovčanin, treneri Borivoje Kocić, Novica Kocić, Mario Petrak, Josip Grahovac i Danijel Kolomaz te brojni članovi kluba, predstavnik Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić, direktor TZ Grada Slatine Jurica Bosak. Prisustvovali su i predstavnici VPŽ, izaslanica župana VPŽ Igora Androvića, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Svoje dojmove sa svjetskog natjecanja na kraju je sa svima podijelila naša nevjerojatna zlatna Veronika. Ispričala nam je da put do pobjede nije bio lak, no i unatoč ozljedi zbog koje samo dva tjedna prije natjecanja nije smjela na strunjaču, izvukla je iz sebe tu toliko bitnu mirnoću i staloženost,  koncentraciju i fokus primijenivši ih u okršaju protiv svojih suparnica i došla do još jednog zlata.

Koliko je posebno ovo što je postigla, večeras su isticali svi oni koji su stali za mikrofon, obećavajući joj kao i do sada, i u daljoj budućnosti oslonac i uporište. Slatina je ponosna što ima Veroniku Vilk!

– Moj najveći sportski san je nastupiti na Olimpijskim igrama, no s obzirom na to da imam tek 17 godina nemam pravo ići na kvalifikacije za Igre u Parizu. Moram se okrenuti onima iz 2028. koje će se održati u Los Angelesu, priča i planira Veronika .

Veronika će sada na više nego zasluženi odmor, jer do sada ga nije imala, marljivo se pripremala za sva spomenuta natjecanja, a onda, istim tempom, ide dalje.

(Tekst i Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button