DOGAĐANJANASLOVNICA

Slatina dobila još jedno parkiralište i novu dionicu nogostupa u Ulici Matice hrvatske u Slatini koja je spojena sa šetnicom Sequoie

U Ulici Matice hrvatske oduvijek je problem bio nedostatak parkirnih mjesta s obzirom na broj stambenih zgrada u toj ulici, a sada i zbog pristupa slatinskoj Sequoi čiji je novouređeni prostor postao novi centar zbivanja u gradu koji okuplja brojne posjetitelje, osobito one najmlađe.

Grad Slatina je doskočio tom problemu izgradnjom još jednog parkirališta na kraju te ulice koje se idealno uklopilo u okoliš.
Tako je završena prva faza radova na izgradnji parkirališta ukupne vrijednosti gotovo 49.000 kuna, dok će kompletno uređenje ovog parkirališta biti završeno asfaltiranjem, planiranim krajem ove ili početkom iduće godine.

Tvrtka Slatina kom je paralelno s ovim radovima izgradila i nastavak nogostupa koji je spojio nedavno uređeni nogostup u Ulici Matice hrvatske sa šetnicom EPIcentra Sequoia.
Druga dionica pješačke staze duga je gotovo 90 metara, a radovi koji su uključivali i sanaciju udarnih rupa na kolniku, iznosili su gotovo 105.000 kuna.

Nogostup sada prati cijelu liniju uz samu Sequoiu do kraja te ulice, odnosno novouređenog parkirališta i Ulice grofa Janka Draškovića čime je zaokružena pješačka zona u tom dijelu grada, sve do Gradske uprave, rukometnog igrališta i s druge strane do Ulice kralja Zvonimira.

– Prostor iza posljednje zgrade u Ulici Matice hrvatske ćemo također privesti svrsi. Uz novo parkiralište koje će privremeno imati kamenu podlogu dok se ne steknu uvjeti za asfaltiranje, što će također biti odrađeno čim to bude moguće, zeleni pojas će također dobiti jednu novu dimenziju, te će se stopiti u jednu hortikulturno uređenu cjelinu u ovom dijelu grada u kojoj će moći uživati, ne samo stanovnici ovoga kvarta, već i brojni posjetitelji ali i male životinje kao što su vjeverice koje su ovdje pronašle svoj dom, – istaknuo je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić prigodom obilaska završenih radova u pratnji Vjekoslava Hessa, voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada i Sanjina Hmelika, direktora tvrtke Slatina kom.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button