DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Sladojevčani Kodrić, Geng i Fučkar zajedno skupili 100 godina vatrogasnog staža

Jučer je u prostorima matičnog doma svoju skupštinu održalo DVD Sladojevci. Osim članova skupštini su prisustvovali i brojni gosti, između ostalih čelni ljudi slatinske Javne vatrogasne postrojbe, prijateljskih društava, sladojevačkih udruga i klubova, ali i županijske Vatrogasne zajednice odnosno zapovjednik iste Stjepan Venus.

Skupštinu je vodio Franjo Fučkar, dok je izvješća o radu za prošlu  i planove društva  za tekuću godinu osobno  iznio predsjednik Josip Vajnhal.

Društvo je uz uobičajene aktivnosti poput intervencija na ispumpavanjima, sudjelovanja na obilježavanju sv. Florijana i na velikoj vježbi vatrogasaca na Javorici, ove godine imalo čak 7 oformljenih ekipa, a zahvaljujući visokim plasmanima na gradskom natjecanju, tri su sudjelovale i na županijskoj završnici. S obzirom da društvo broji čak 37 djece želja je društva ove godine za njih urediti poligon za vježbu. Inače društvo broji sveukupno 89 članova. Do tog povećanja na spomenutu znamenku došlo je zahvaljujući prijemu u društvo 6 novih članova. Sladojevčani u svakom trenutku imaju i  najmanje 10 spremnih za akciju obučenih vatrogasaca.

Obraćajući se sladojevačkim domaćinima, na rezultatima u prošloj godini čestitao im je Stjepan Venus zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ, dodavši, da s obzirom na velik broj ekipa, očekuje i dodatni kvalitativni progres društva na natjecanjima u ovoj godini. Također, apelirao je obraćajući se vatrogascima dobrovoljcima, da se posvete više edukacijama i obuci u ovoj godini, koje županijska Vatrogasna organizacija redovito nudi svim svojim članovima.

Čestitke Sladojevčanima osim tajnika Dragana Medvedovića uputio je i Branko Belošević predsjednik VZ Grada Slatine odajući pri tom priznanje, baš kao i domaćini, gradu Slatini i županiji na svesrdnoj pomoći i potpori koju pružaju lokalnoj vatrogasnoj zajednici. Na tom tragu da će se ta daljnja odlična suradnja nastaviti i u budućem periodu zvučale su riječi Dragana Jovanića predsjednika Upravnog vijeća slatinske JVP koji je u svoje, ali i u ime gradonačelnika, obećao još veće ulaganje u vatrogastvo i u ovoj godini.

Potkraj skupštine društvo se prikladnim plaketama zahvalilo nekolicini članova za višegodišnju službu. Tako su za 10 godina rada u društvu diplomama nagrađeni Josip Adam, Tomislav Kizivat i Damir Tomašek. Za 20 godina Zdravko Bogati, Josip Vajnhal i Tihomir Perčić, a za 30 Željko Geng i Franjo Fučkar. Apsolutni sladojevački vatrogasac rekorder je Zdravko Kodrić koji u radu društva aktivno sudjeluje već 40 godina za što je, kao i svi ostali nagrađeni, dobio javnu pohvalu upućenu od strane gradskog vijećnika Dragana Jovanića.

(dj/Foto: Damir Jukić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button