DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Skupština Zajednice športskih udruga Grada Slatine

Danas (24.5.) je u restoranu Stari podrum svoje redovnu godišnju izvještajnu skupštinu održala Zajednica športskih udruga Grada Slatine.

Skupštini kojom je predsjedao predsjednik Zajednice Miran Janečić sudjelovalo je 17 delegata klubova i udruga od njih sveukupno 23.  Pozdravnu riječ prisutnima uputio je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić čestitajući im pri tom na odličnim sportskim rezultatima ostvarenim tijekom prošle, ali i na početku ove kalendarske godine.

Na skupštini su manje-više sva izvješća usvojena jednoglasno no kod donošenja financijskog plana za raspravu se javio Ivan Balić delegat ujedno i predsjednik Taekwon do kluba Slatina. On je izrazio nezadovoljstvo raspodjelom financijskih sredstava prema klubovima rekavši da je TKD Slatina tu ostao zakinut s obzirom na sportske rezultate. Pozvao se i na pravilnik prema kojem se raspodjeljuju sredstva, a u kojem se prema njegovim riječima, prednost pri raspodjeli daje ekipnim, a ne pojedinačnim sportovima. Na koncu je nakon poduže rasprave u koju su se uključili i delegati, i predsjednik Janečić, i tajnik Zajednice Željko Stipanić te Ilija Nikolić,  prijedlog financijskog plana većinski usvojen s jednim suzdržanim glasom, Balićevim, a za iduću godišnju skupštinu dogovoreno je da će iz TKD Slatina napisati novi prijedlog pravilnika o raspodjeli koji će donijeti na usvajanje. A inače i ove je godine u tom planu raspodjela nemalih 180 480 eura. Najviše će dobiti RK Slatina, 31 400 eura. Odmah iza su hrvački i nogometni klub sa 28 400. Malonogometašima će pripasti 10 800, NK Slavoniji Sladojevci 9 180, Atletskom klubu 8 640, NK Mladosti Bakić i ŠRU Klenu po 7 200, Šahovskom klubu 6 840, Taekwon do klubu 5 650, NK Miholjcu, Ženskom rukometnom klubu i NK Meljanima po 5 220 eura, … Novi u tom društvu zajednice od danas je i Karate klub Shorinji Kempo, a njemu će kao novaku u tom društvu pripasti simboličnih 720 eura. Spomenuti klub, njegov rad i dosadašnje uspjehe, predstavio je predsjednik i trener kluba Dražen Perković. Dva člana zajednice, nakon dvogodišnje neaktivnosti, danas su obrisana iz iste. Radi se o Kuglačkom klubu Slatina i Nogometnom klubu Kozice. Došlo je i do jedne promjene u izvršnom odboru Zajednice. Na mjesto Roberta Kellera jednoglasno je izabran Jovica Beneš.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button