DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina osmislila projekt za sigurniju vožnju biciklista pod motom „Misija naša – dozvola vaša!“

Skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina osmislila je projekt pod motom „Misija naša – dozvola vaša!“, a kojim žele osigurati sigurniju vožnju biciklista.

Tim koji je osmislio projekt te je zadužen za njegovu provedbu čine: Luka Jovanić iz 3.a, te Marko Šustić, Jan Obrež i Karla Doležal iz 4.b razreda, a voditeljice su učiteljica Gordana Maroević i profesorica Sanja Mrzljak Jovanić.

Glavne su aktivnosti projekta ponovno pokretanje prometnih radionica za učenike 5. razreda OŠ Eugena Kumičića u sklopu kojih bi učenici imali 16 sati teorijske i 16 sati praktične nastave.
Nakon radionica polagali bi ispit kako bi dobili prometne dozvole za vožnju biciklom. U okviru projekta planirana je suradnja s HAK-om, Biciklističkim klubom Slatina i policijom.
Osim toga organizirali bi i registraciju bicikala svih učenika koji to žele.

Jedna od aktivnosti je i zalaganje kako bi se osigurala adekvatna infrastruktura za provedbu projekta te je skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina uputila zamolbu slatinskoj Gradskoj upravi u kojoj su zatražili izgradnju biciklističkih staza ili traka, kako bi biciklisti bili što sigurniji sudionici u prometu.

Proveli su i online anketu u 3. i 4. razredima gdje su učenici pokazali veliku zainteresiranost za ovaj projekt kao i ravnateljica Škole Božica Majhen, kojoj se ideja jako svidjela te im je obećala kako će realizacija projekta krenuti sljedeće školske godine.

(mf; Foto: OŠ E. Kumičića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button