NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina osmislila projekt za ljepšu sliku grada pod motom „Uredimo i čuvajmo svoje“

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić jučer je održao niz sastanaka na kojima se susreo s građanima Slatine i prigradskih naselja, odnosno predstavnicima mjesnih odbora i udruga, a između ostalih i s članicama skupine Građanskog odgoja „Građanin po mjeri“ OŠ Eugena Kumičića Slatina koje su mu tom prigodom predstavile svoje aktivnosti, ali i ideje koje su osmislile u sklopu projekta koji skupina razvija unutar programa Projekt Građanin za Smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tim koji je osmislio projekt te je zadužen za njegovu provedbu čine: Gita Špoljarić, Anja Kojić, Hana Jukić, Lana Brdarić i Gala Brunović, a voditeljica je učiteljica Marijana Toplak.

Glavne su aktivnosti projekta radovi vezani uz uređenje zida ograde nekadašnjeg nogometnog stadiona uz prilaznu cestu prema školi, koji bi se trebali odvijati u dvije faze. Tako bi se u prvoj fazi odradili pripremni radovi uređenja ploha zida za kreativno uređivanje u koje bi se uz volontere OŠ Eugena Kumičića uključili i učenici slatinskih srednjih škola, a potom bi se u drugoj fazi u kreativno oslikavanje uređenih četvorina uključili svi razredni odjeli škole, te zainteresirani likovni kreativci iz srednjih škola kao i raznih udruga s područja grada Slatine.

Gradonačelnika je zainteresirao njihov projekt te je izrazio punu potporu Grada Slatine, a mladim je damama iz Građanskog odgoja ujedno udijelio nekoliko korisnih savjeta i novih ideja.

Na tragu uspostavljene suradnje projektom se želi osnažiti povezanost obrazovnih i gradskih institucija kao i nevladinih udruga, te im pružiti priliku da se kreativno izraze i tako doprinesu ljepšoj i uređenijoj slici grada, slici koja pokazuje kreativnost, zajedništvo i svijest o važnosti čuvanja okoliša s ciljem da se u njegovo uređenje uz djecu Slatine uključi i što veći broj udruga i gradskih institucija pod motom „Uredimo i čuvajmo svoje“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button