DOGAĐANJANASLOVNICA

SKRAMENT SVETE POTVRDE Nesebičnost i ljubav živjeti kao model svoga života

U prepunoj župnoj crkvi sv. Josipa požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u subotu je krizmao 44 djevojaka i mladića na svečanome misnome slavlju koje je predvodio uz koncelebraciju svećenika Slatinskoga dekanata.

„Želimo s Vama moliti za darove Duha Svetoga koji su nam potrebni da ostanemo postojani u vjeri, ljubavi, radosti, miru, strpljivosti, velikodušnosti, uslužnosti, dobroti i blagosti. Molimo Vas da nam udijelite pečat Duha Svetoga i da nas uvedete u puninu zajedništva s Crkvom. Neka nam Duh Sveti daruje novi zanos vjere i služenja zajednici i hrvatskom društvu,“ rekao je Domagoj Drokan u ime svih ovogodišnjih krizmanika, roditelja, kumova i cijele župne zajednice sv. Josipa u Slatini u svojoj dobrodošlici požeškom biskupu msgr. Antun Škvorčeviću.

Nakon što je arhiđakon msgr. Vladimir Škrinjarić potvrdio da je provjera njihova znanja pokazala kako su dostojni da ih Duh Sveti potvrdi za zrele vjernike, biskup Škvorčević u svojoj propovijedi naglasio je kako „život ne možemo dobiti kad ga sebično čuvamo, nego život se dobiva, rastemo na njegovoj razini, samo kad sebe cijeloga uložimo za drugoga, a to je ljubav. Onaj tko nikad nije bio spreman žrtvovati se za drugoga, tko nije položio sebe za drugoga, taj uopće nije iskusio koja se to punina u njemu nastani i postaje skladno, sretno biće kad tako učini“.

Potaknuo je biskup krizmanike neka žive nesebičnost i ljubav kao stil, kao model svoga života.

– Nemojte se dati zavesti pa da pričate priče neke hrvatske da ništa ne valja, da ništa se ne može. S Bogom se sve može, rekao je biskup Škvorčević i podijelio mladima sakrament svete potvrde, kojim se potvrđuje i osnažuje krsna milost, vjera i pripadnost Crkvi.

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao krizmanicima, koji su primanjem toga sakramenta postali u punom smislu sinovi i kćeri Božje ugrađeni u zajedništvo Isusove crkve, te zahvalio svima koji su sudjelovali na tom slavlju.
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Foto: Petar Žarković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button