DOGAĐANJANASLOVNICA

ŠKOLE SU OBAVIJESTILE RODITELJE: Udžbenici su besplatni, dodatni materijali prema mogućnosti općina

Osnovne škole na slatinskom području na svojim su mrežnim stranicama obavijestile roditelje svojih učenika o nabavci udžbenika i ostalih obrazovnih materijala za školsku godinu 2023./2024.

Sukladno članku 14. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu. To znači da udžbenike za sve učenike financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja i oni će učenike čekati prvi dan nastave na školskim klupama.

Grad Slatina će za sve učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca te njihovih područnih škola na području grada i prigradskih naselja financirati sve dodatne obrazovne materijale (zbirke zadataka, radne bilježnice, karte, likovne mape, tehničke kutije), i oni će zajedno s udžbenicima 4. rujna biti na školskim klupama. Za nabavu pomoćnih nastavnih materijala u novoj školskoj godini Grad Slatina je osigurao 75.000,00 eura. Učenicima područnih škola u Josipovu, Novakima i Vaškoj, naseljima koja se nalaze na području općine Sopje, dodatne materijale financirat će Općina Sopje.

Općina Čađavica obavijestila je roditelje da će s približno 7.800,00 eura također financirati dodatne obrazovne materijale za učenike matične OŠ „Davorin Trstenjak“ u Čađavici te za učenike područnih škola u Noskovcima i Ilmin Dvoru, a koji imaju prebivalište na području Općine Čađavica. Nabavu i dostavu materijala organizirat će Općina Čađavica u suradnji sa školom. Učenicima Područne škole Sopje dodatne nastavne materijale financirat će Općina Sopje, tako da će svi učenici čađavačke škole biti u istom položaju.

Za sve učenike Osnovne škole Vladimira Nazora u Novoj Bukovici nabavku radnih bilježnica financirat će Općina Nova Bukovica iz svoga proračuna, dok će ostale dodatne materijale financirati roditelji.

Osnovna škola Mikleuš obavijestila je roditelje svojih učenika da su sredstva za udžbenike i za školsku 2023./2024. godinu osigurana Državnom proračunu, što znači da su udžbenici za sve učenike besplatni, a druge obrazovne materijale škola je naručila zajedno s udžbenicima i roditelji će ih platiti kad počne školska godina. Sve detaljne informacije o plaćanju radnih materijala roditelji će dobiti od razrednika. Učenici će sve udžbenike i radne materijale dobiti u ponedjeljak, 4. rujna, u školi.

Virovitičko-podravska županija će u okviru proračuna financijskog razdjela Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju za školsku 2023./2024. godinu za sve učenike prvih i petih razreda osnovnih škola nabaviti likovne kutije, koje sadrže sav potreban pribor za nastavu likovne kulture.
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Fotografija: Ustupljena)

 

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button