NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Škola za život“ – 5. savjetnički posjet u SŠ Marka Marulića Slatina

U ponedjeljak, 16. prosinca u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina održan je 5. savjetnički posjet u sklopu eksperimentalne provedbe programa „Škola za život“.
Nakon pozdravnog govora ravnatelja Ivana Roštaša, voditeljice edukacije, Snježana Krištofik Juranić i Ana Lopac Groš, održale su radionice na teme:  Suradničko planiranje, Profesionalni razvoj i Pogled unatrag za korak unaprijed.

Uz pružanje podrške u okviru reforme, glavni cilj ovoga posjeta bio je potaknuti nastavnike na promišljanje o suradničkom planiranju u okviru dviju aktivnosti – Šest šešira mišljenja i Mikropoučavanja.
Nakon zaključaka da uspješna suradnja nastavnika pridonosi dijeljenju zajedničkih ciljeva, zajedničkoj odgovornosti za učenikovo učenje i unaprjeđenje rada te poboljšanju poučavanja, sudionici su u skupinama prema ulogama proveli mikroplaniranje kroz strukturu planiranja, poučavanja i osvrta.  Provedbom refleksije o mikropoučavanju završio je prvi dio edukacije.

U drugom dijelu sudionici su procjenjivali svoj profesionalni razvoj i planirali isti u pojedinim područjima kao što su: Ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda, Vrednovanje učenja, Upravljanje vještinom kako učiti, Učinkovita suradnja, Autonomija u poučavanju, Podrška razvoju vještine rješavanja problema, Poznavanje predmeta i međupredmetnih tema, Integracija IKT-a na razinama prepoznavanja, razumijevanja, primjene i integracije.

Zadatak posljednjeg dijela edukacije bio je prepoznati značajke i vrijednosti tehnike završnog razgovora, odnosno debriefinga – tehnike dobivanja i davanja povratnih informacija, otkrivanja i rješavanja nedoumica te dubljeg promišljanja o nekoj temi, a nakon analize aktivnosti provedenog mikropoučavanja  iz prvog dijela edukacija je završila evaluacijom savjetničkog posjeta.
(Mihaela Feldi/Izvor: SŠ M. Marulića Slatina)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org