KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Škola mira i prijateljstva“

Projekt predstavljen članovima Županijskog stručnog vijeća knjižničara VPŽ

Projekt „Škola mira i prijateljstva“ financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, Ključnom aktivnošću 1 Stručna usavršavanja učitelja u vrijednosti od 25.446,00 eura predstavila je u utorak, 13. travnja voditeljica projekta Melita Schmitz članovima Županijskoga stručnoga vijeća školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije.

Kroz izlaganje su predstavljeni razlozi i potrebe koje su se pojavile u školi, kojima se želi prevenirati elektroničko i međuvršnjačko nasilje među učenicima koje se učenjem asertivnoga ponašanja i razvoju pozitivnih socijalnih vještina nastoji pripremiti za samoregulaciju ponašanja i emocija kao i miran i skladan suživot. Tehnikama svjesnoga disanja i vježbama pametnih pokreta nastoji se otkloniti tjelesna napetost nakon dugotrajnog sjedenja kao i smirivanje uma i smanjenje psihičke napetosti, a želi se kod učenika povećavati i otpornost na stres.

U projektu sudjeluje 11 učitelja razredne i predmetne nastave koji će tijekom sljedeće godine pohađati strukturirane tečajeve u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Portugalu. Predstavljene su i izvannastavne aktivnosti koje pohađaju učenici škole kao i rezultati projekta.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića Slatina, Melita Schmitz, dipl. bibl. Savjetnik)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button