DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Škola, mačji kašalj“ – trening za djecu pripremila slatinska atletičarka Doroteja Santi

U ponedjeljak, 2. ožujka u prostorijema posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u Slatini održana je šesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina s ciljem poboljšanje kvalitete života djece u manjim zajednicama.

Aktivnosti projekta obuhvaćaju radionice „Pomoći u učenju“ koje uključuju djecu koja se školuju u prilagođenom i/ili individualiziranom programu te ih provodi edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, a na ovoj radionici školarci su radili vježbe čitanja i pisanja kao i vježbe pažnje i koncentracije. Radionicu koja je namijenjena djeci u procesu odgode upisa u prvi razred vodila je edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić koja je s predškolcima uz mnoštvo praktičnih aktivnosti i igara učila brojati do 10 koristeći ICT AAC aplikaciju – Matematička igraonica.

Projektom je Udruga Vretenac ostvarila suradnju i s Atletskim klubom Slatina, čija je članica Doroteja Santi u drugom dijelu radionice za predškolce i školarce održala atletski trening. Doroteja je za predškolce i školarce pripremila kružni trening i poligon kojima je naglasak stavljen na jačanje mišića nogu, ruku i ramenog pojasa, na koordinaciju pokreta rada ruku i nogu te na eksplozivnu snagu djece.

Uz pružanje stručne podrške i pomoći djeci, projektom su obuhvaćeni i njihovi roditelji za koje je ovom prigodom pod vodstvom psihologinje Jasne Plantak održana druga grupa podrške za roditelje.

Inače, projekt „Škola, mačji kašalj“ nastavak je projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ te ujedno i prvi ovakav projekt na području naše županije koji je svojim aktivnostima obuhvatio djecu u procesu odgode upisa u prvi razred kao i njihove roditelje, a u koji su uključeni i stručnjaci različitih profila.
(Mihaela Feldi/Izvor. Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button