DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

ŠKOLA BUDUĆNOSTI – INNOVATION DAY “THINK BIG” @ ALPHA CENTAURI

Učenice Osnovne škole Josipa Kozarca čiji je chatbot „PP Papuk“ proglašen najboljim u kategoriji „Best Middle School chatbot“ sudjelovale su na završnoj konferenciji Innovation day @ Alpha Centauri: „THINK BIG“ koja je održana u Zagrebu 2. srpnja na novoizgrađenom INFOBIP-ovom kampusu.

Nagrađeni timovi projekta ŠKOLA BUDUĆNOSTI za garanciju nezaboravnog dana imali su priliku upoznati se s najboljim tehnologijama i gadetima iz hrvatske tech industrije, gdje se predstavilo 20 hrvatskih i međunarodnih tvrtki i fakulteta.

Učenici su mogli isprobati i vidjeti razne vrste robota koje je složio Hrvatski robotički savez – od popularnog SPOT robota iz Boston Dynamics-a, električnih formula FSB Racing Team-a, robota koji kuha hranu Gammachef-a (u suradnji s Podravkom) do pametnih kocki Smart Lumies-a, potrage za blagom preko Equinox Vision-a, i raznih drugih inovacija.

Ekipa iz STEM-ija i INFOBIP-a prikazala je pravi tehnološki spektakl koji će učenici pamtiti cijeli život te puni entuzijazma i motivacije nastaviti projekt u trećoj sezoni.

Što su Hana Pavličević, Zara Majačić, Maja Dorić i Ina Pavić (članice pobjedničkog chatbota “PP PAPUK”) vidjele, isprobale i s čim su se upoznale, pogledajte u video isječku!

(nm/Izvor: O.Š. J. Kozarca, Andrea Granjaš)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button