NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

„Škola bez granica“ novi Erasmus+ projekt

Osnovnoj školi Eugena Kumičića, Slatina odobren je drugi zaredom Erasmus+ projekt unutar Ključne aktivnosti 1, koji je službeno započeo 1. lipnja ove godine pod nazivom „Škola bez granica“.
Projekt koji će trajati ukupno 14 mjeseci, osmislile su i napisale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića: Elvira Vujčić, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća, Patricija Karaman, Ivana Sabolić i Silvija Mađarić, voditeljica projekta.

Ukupna financijska potpora iznosi 17.718 eura, a projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.
U sklopu projekta razvijati će se i unaprjeđivati tri područja djelovanja, odnosno Digitalizacija nastave i upotreba IKT-a, zatim Nastava/Učenje na otvorenom i  Internacionalizacija škole.
Cilj ovog projekta je podići razinu kvalitete obrazovanja učenika upotrebom IKT-a u nastavi, učenjem na otvorenom u svrhu aktivnog i iskustvenog učenja, ali i internacionalizacija škole kroz transnacionalnu suradnju organizacija, kao i povećanje međunarodne dimenzije obrazovanja učenika i osposobljavanja učitelja.

U sklopu projekta provest će se 6 tečajeva u inozemstvu te brojne aktivnosti unutar škole, kao što su radionice za učenike i roditelje o medijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu, projektni dani „Učionica na otvorenom“, novi razredni projekti poput „Igra, učenje i svjež zrak“, tematska izložba otvorena za javnost, uspostavljanje novih virtualnih projekata i videokonferencija sa školama iz inozemstva…
Kao rezultat projekta učiteljice će izraditi E-knjigu: Vodič kroz digitalne alate i Priručnik za učitelje – Učenje na otvorenom.

– Našim učenicima želimo osigurati svrhovito i iskustveno učenje koje nije opterećeno granicama, te osigurati kvalitetnu i inovativnu nastavu, a nadamo se da je ovaj projekt jedan korak naprijed prema suvremenoj školi otvorenih vrata prema svijetu, – rekla je voditeljica projekta Silvija Mađarić.
(mf/Izvor: Silvija Mađarić, voditeljica projekta)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button