DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Skijaši prebrodili još jednu sezonu bez snijega

Pod predsjedanjem Dražena Prebega danas (10.3.) je u zgradi Centra nevladinih udruga svoje redovnu godišnju skupštinu održao Skijaški klub Slatina.

Izvješće o radu kluba u protekloj godini iznio je upravo predsjednik kluba Prebeg. Bez obzira što ponovno nije bilo dovoljno snijega, godinu je proglasio izuzetno uspješnom ponajviše iz razloga što su članovi pokazali izuzetno zalaganje u svim ostalim “suhim” aktivnostima kao što su uređenje skijališta te skijališne infrastrukture koja je uključivala redovito održavanje ratraka, vučnice i skijaške kolibe. I ove godine skijaši su pred sebe postavili slične planove s tim da će svakako pokušati ubrzati proces prijepisa vlasništva zemljišta skijališta na klub.

Također kao i sve ostale male slatinske udruge i ova će podosta ovisiti o sredstvima do kojih će pokušati doći prijavom na razne natječaje. Što se tiče financija tu je članove kluba obradovala informacija tajnika Zajednice športskih udruga Željka Stipanića koji je najavio stopostotno povećanje sredstava od strane Zajednice Skijaškom klubu. Tako će umjesto dosadašnjih 1000, klub dobiti 2000 eura za svoj rad. Najavio je Stipanić u svoje i u ime predsjednika ZŠU Mirana Janečića i daljnju podršku Zajednice klubu, ali i prenio riječi gradonačelnika i dogradonačelnika da će i Grad Slatina neupitno biti daljnja potpora radu i egzistenciji slatinskih skijaša. Tajnik kluba Viliam Štimac iznio je financijski plan u kojem stoji da je u planu za ovu godinu uprihoditi 7000 eura, a isti je jednoglasno usvojen od strane 10 članova koji su sudjelovali u radu skupštine.

Nešto malo burnije bilo je pod posljednjom točkom razno. Naime, neki članovi potegli su neka “starija” otvorena pitanja koja su se ponajviše ticala dodatnog uređenja infrastrukture na skijalištu, a koja su, prema njihovom mišljenju, većim dodatnim angažmanom već davno mogla biti “zatvorena”. Bilo je tu i nekih novih ideja i smjernica koje bi eventualnim izvođenjem mogle dodatno unaprijediti rad i vrijednost kluba no s obzirom na kvantitetom premalen broj članova možemo nagađati da dok ne dođe do omasovljenja članstva te planove neće biti tako lako izvesti. Nedostatak snijega najveća je kočnica daljnjem prosperitetu ovoga kluba pa se već neko vrijeme i naglas ozbiljno razmišlja o umjetnom zasnježivanju skijališta u periodu kada bi temperature pogodovale odnosno otišle u minus barem jedan kraći period. No na žalosti i takvih je perioda sve manje i manje pa će i ta ideja vjerojatno još neko vrijeme ostati na čekanju.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button