DOGAĐANJANASLOVNICA

Sjednica predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva u slatinskom Vatrogasnom domu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina jučer je bilo domaćin sjednice predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva koja je održana u prostorima Vatrogasnog doma u Slatini. 

Koordinaciju plavo-zelene linije prijateljstva čine VZ grada Bakra, DVD Velika, DVD Kutjevo, DVD San Marino Novi Vinodolski, DVD Slatina, DVD Lobor i DVD Vodice. Koordinacija je osnovana u cilju unapređenja rada vatrogasaca članica, a o čemu se i jučer u Slatini razgovaralo na sjednici. 

U ime domaćina, DVD-a Slatina, o radu Koordinacije informirao nas je Branko Belošević, predsjednik VZ grada Slatine. 

– Svake godine sjednica Koordinacije ide iz jednog mjesta potpisnica linije prijateljstva u drugi, tako da je ove godine došao red na nas. Svake godine imamo dva sastanka, ovo danas je prvi, a drugi će biti uz druženje u devetom mjesecu kada će nas na našim igrama posjetiti vatrogasci iz ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava Koordinacije. Pošto ove godine mi slavimo 150-godišnjicu, ovogodišnje domaćinstvo Koordinacije je nama dodatna čast. Mi na sjednicama raspravljamo, odnosno upoznajemo jedni druge o tome što su naša društva radila protekle godine, te razgovaramo o problematici vatrogastva,  kao i koje prijedloge ćemo Vatrogasnoj zajednici RH – objasnio je Belošević te dodao da je slatinsko društvo jedino na području VZ Virovitičko-podravske županije član Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva. 

Prije početka sjednice Koordinacije, predsjednik DVD-a Vodice Matija Karlo Valinčić predao je novom domaćinu Branku Beloševiću prijelaznu zastavicu na kojoj su grbovi svih društava članica. Sjednici je nazočio i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, koji je gostima poželio ugodan boravak u Slatini. 

Nakon održane sjednice, slatinski vatrogasci su svojim gostima priredili prigodni domjenak.

tks(df/Foto:D.Fišli)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button