DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Sjajni slatinski sportaši Doroteja i Goran upoznali gradonačelnika sa svojim planovima

Danas je gradonačelnik Denis Ostrošić u prostorima gradske uprave ugostio renomirane slatinske sportaše atletičarku Doroteju Santi i ultramaratonca Gorana Drakslera.

Odmah na samom početku susreta uručujući prigodne poklone gradonačelnik je iskoristio priliku čestitati ovom dvojcu na uistinu sjajnim rezultatima ostvarenim protekle godine. Iako konstantno prati njihov rad želio je još jednom iskazati divljenje njihovom pristupu s obzirom da sve što ostvaruju na sportskom polju postižu paralelno s privatnim obvezama, tako opravdano naglasivši te vrhunske rezultate koji su stigli iz jednih tek polu profesionalnih uvjeta. Što bi tek bilo sa njihovim sportskim karijerama da mogu ”živjeti” samo od tih plodova svojih rezultata na žalost, s obzirom na sve okolnosti današnje komercijalizacije sporta, teško da ćemo ikada doznati…

No i na toj amaterskoj razini, uz sve svoje dnevne obveze i poslove, ovaj dvojac maksimalno iskorištava svoje slobodno vrijeme za što bolje pripreme kako bi bio u potpunosti spreman za sve ono što ga očekuje tijekom naporne natjecateljske sezone. Upravo je to i zanimalo gradonačelnika prilikom ovog novog susreta, da dozna što je u to planovima ovog dvojca u ovoj sezoni.

Kao i prošle kalendarske godine fokus Doroteje Santi bit će na cestovnim i gradskim utrkama. S obzirom da je na masi tih utrka osvojila prvo mjesto očekuje ju težak, ali i prilično sladak posao, obraniti te titule pred nadolazećom sve jačom konkurencijom. S obzirom na dobro poznate radne navike ove rođene natjecateljice i pobjednice, te na stručnu podršku klupskih trenerica Tomislave Medvedović i Mirte Drokan, te uz nemjerljivu podršku obitelji i dečka nema nikakve sumnje će konkurentice, posebice one na utrkama na 5 000 metara, morati proliti puno znoja kako bi je pokušale svrgnuti s vrha. Svima njima koji su zajedno s njom na tom putu, također i fizioterapeutu Ivan Santneru, Doroteja je i ovaj put izrazila riječi zahvale. Naravno, zahvaljujući svima zaslužnima nije zaboravila niti Grad i gradonačelnika, koji su joj podrška kad god to zatreba. ”Trčim da se odmorim” – u toj Dorotejinoj rečenici krije se i možda najveća tajna njezinih brojnih pobjeda. Jer kad se nečime bavite iz čiste ljubavi rezultat vas ne može zaobići. I sam Goran Draksler potvrdio je da i on puste kilometre zbraja čisto iz ljubavi prema tom sportu. Kao i u Dorotejinom kilometrima kraćem ”slučaju” i na dugim predugim maratonima što ih Goran zbraja diljem Hrvatske, ali i međunarodnih voda, ”para” nema na vidiku. Tek čista ljubav i osjećaj potpunog ispunjenja nekih svojih ”malih” osobnih ciljeva nadoknadit će sva materijalna bogatstva svijeta Goranu prilikom svakog prelaska ciljne linije. Tako je bilo i na mađarskom UltraBalathonu, tako je bilo i na cilju u Vukovaru, i na još brojnim neljudskim distancama pretrčanih neshvatljivom snagom ljudske volje ovog jedinstvenog slatinskog trkača ultramaratonca. Da ne nabrajamo sve te silne Goranove utrke istrčane prošle godine navest ćemo samo podatak koji će ugrubo svima dočarati o kakvom se tu ostvarenju radi, a to je taj da je aplikacija na njegovom satu lani izbrojala 5 200 (!?) istrčanih kilometara. Svi ti kilometri poslužit će kao još jači temelji za sve ono što Gorana očekuje ove godine. ”Posao prije svega” – reći će Goran, ali i ustati se nemalo puta u 4 sata ujutro kako bi na traci upravo prije posla i dnevnih obveza istrčao nekih 10 kilometara pa  isto ne samo ponovio već i uduplao u večernjem terminu kada sav ostali ”normalni svijet” polazi na zasluženi odmor. Iako i njegovi bližnji ponekad ne mogu shvatiti tu njegovu pomalo ”nehumanu” sportsku životnu misiju upravo su mu oni najveća podrška i snaga na njegovom putu. I njima i svojoj vjernoj pratnji i logistici na ultra maratonima Pavi Tutenovu i fizioterapeutkinji Tini Jeđud baš kao i gradonačelniku i Gradu Slatini, Goran Draksler želio je i ovim putem još jednom iskreno zahvaliti.

I da ne zaboravimo… Goran u planiranom moru maratona i ultramaratona ima na piku novu ”veliku zvijerku”. Ona se zove ultramaraton Milano – San Remo. Ta beštija duga je 300 kilometara koje valja prevaliti u roku od 48 sati, a ono što predstavlja poseban izazov ovoj još jednoj neljudskoj utrci je ta što itinerar staze uključuje čak 2 000 metara penjanja. Uvjeti praktički nemogući, baš kao stvoreni za Gorana Drakslera i njegovu novu buduću životnu veliku pobjedu.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button