DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Sjajni Slatinčani srušili do večeras nepobjedivi Osijek Kelme

Visoko discipliniranom igrom začinjenom ubojitom partijom Marina Zdelara juniori MNK Slatine nose u Osijek čak tri gola viška kao i više nego odličan zalog u sudbonosnoj utakmici za veliko finale prvenstva, ali i za ulaznicu za samu završnicu Prvenstva Hrvatske.

Još jednu partiju za pamćenje odigrali su mladci MNK Slatine. Nije smetao niti indirektni pritisak koji je sa sobom nosila ova velika prva utakmica polufinala prvenstva. Čak štoviše, izgleda da što je veći ulog u igri  i što je veća malonogometna ”pozornica” ovim dečkima to je još veća motivacija da posegnu i za unutrašnjim rezervama i ponude još pokoji oktan više u svojim ionako već energijom nakrcanim  motorima. A tako su i krenuli u ovaj susret protiv budućih nositelja igre renomiranog hrvatskog futsal prvoligaša, bez imalo respekta i silovito. Nije prošla niti puna minuta, a Dominik Bogati glavom (?!) krasno posprema dugu navođenu loptu brata mu Doriana za početnu prednost Slatine. Ruku na srce ide taj gol podosta i na dušu osječkog vratara baš kao i onaj tri minute kasnije na drugoj strani terena kojim je Vilhelm s(p)retno iskoristio poklon slatinskog čuvara mreže. A možda su baš ta dva gola i usmjerila daljnji tijek susreta jer mladi Tropšek ne da nije potonuo nego se brojnim fantastičnim bravurama prometnuo u jednog od junaka ove velike pobjede što se ne može reći za njegovog kolegu s druge strane terena Blagojevića koji je još očito pod velikim dojmom početne greške bio samo nijemi svjedok prilikom dvostruke egzekucije Zdelara i jednog pogotka Rastije u tih početnih furioznih slatinskih 17.minuta prvog dijela. Ipak dočekali su Osječani jednu pogrešku Slatine i iz nje, točnije iz deseterca, uspjeli spustiti na za njih donekle podnošljivih minus dva preko Juriča.

U nastavku Slatina je odlučila sačuvati tu lijepu prednost time automatski prepustivši loptu i igru gostima, a svoju prigodu da još dodatno poveća prednost prije uzvrata ganjala iz kontre. I tu su taktiku igrači trenerskog dvojca položili s odličnim. Istina, frcalo je podosta više iskri ispred slatinskog gola. Svi dečki radili su prekovremeno svoje obrambene zadatke, blok je radio gotovo pa savršeno, a Tropšek je zaključao svoja vrata i sakrio ključ tako da ga Osječani uz sve silne napore i pokušaje nisu uspjeli pronaći. Našao ga je zato Zdelar nakon što se već dobro razbudio i razbranio vratar Blagojević no kod udarca večeras nezaustavljivog slatinskog napadača bio je posve nemoćan. I tako je i završilo, s pomalo neočekivano visokom pobjedom Slatine od tri gola prednosti. Lijep je to zalog prije nedjeljnog uzvrata no s obzirom na da se radi o protivnicima koji su regularni dio prvenstva okončali na prvom mjestu i to bez iti jednog poraza u Osijeku nas definitivno očekuje još jedna utakmica za pamćenje, a mi se toplo nadamo da će iz nje, pa makar i uz minimalan poraz, iz nje kao veliki pobjednici i finalisti Prvenstva Hrvatske istočne skupine izaći ovi talentirani juniori MNK Slatine.

HMNL istok juniori

½ finale (1.utakmica):

MNK SLATINA                   5

MNK OSIJEK KELME        2

SLATINA  Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) i Mario Hrženjak (Mikleuš)

Strijelci: 1:0 – Dom.Bogati (1), 1:1 – Vilhelm (4), 2:1 – Zdelar (7), 3:1 – Rastija (9), 4:1 – Zdelar (17), 4:2 – Jurič (17-10m), 5:2 – Zdelar (27).

SLATINA: Tropšek, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Rastija, Zdelar, Lukac, Stjepić, Novaković, Šuntić, Kizivat, Dorinka, Pejakić. Treneri: Damir Bogati i Marko Novaković

OSIJEK: Blagojević, Rukavina, Stupar, Kotris, Vilhelm, Tomanović, Jerković, Jurič, Horvat, Knežević, Matković, Periškić, Martan, Bošnjak.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button